מסבחה של עדשים שחורות, אגוזי מלך, ברוקולי, בטטה ולימון כבוש

מנה בריאה, צבעונית וטעימה במיוחד, אחרי שמכינים פעם ראשונה חוזרים שוב ושוב ושוב להכין את המנה.

DSC_0304למצרכים:

1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות

ברוקולי חתוך מפורק לפרחים (בערך 300 גרם)

1 כוס עדשים שחורות

4 פרוסות לימונים כבושים חתוכים לקוביות

4 כפות שמן זית

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס טחינה גולמית

מים קרים (להכנת הטחינה)

מלח, פלפל שחור גרוס

מים + כף מלח (לבישול הירקות)

1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

להכנה:

1. להרתיח מים עם כף מלח בסיר עמוק. להכניס פנימה את קוביות הבטטה ולבשל כ- 7 דקות (הם צריכים להיות רכים בדרגת אל-דנטה). להוציא את קוביות הבטטה מהמים בעזרת כף מחוררת. להכניס לאותם מים את הברוקולי ולבשל גם אותו בערך 5 דקות.

2. לאחר שהירקות יצאו מהמים להכניס את העדשים. אם המים בסיר הצטמצמו להוסיף מים (שיכסו את העדשים) ולבשל אותם עד ריכוך – לא רכים מדי חשוב לשים לב. צריכים להיות נגיסים ולא דייסתיים. בערך חצי שעה.

3. לחמם שמן זית במחבת. להוסיף את הירקות והעדשים. להקפיץ אותם בעדינות רבה, להוסיף את הלימון הכבוש, 1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס. להוסיף את האגוזים ולערבב.

4. לשפוך את הטחינה לקערה, להוסיף לה מים קרים ולערבב עד שתהיה במרקם לא סמיך ולא דליל – באמצע להוסיף קורט מלח.

5. לשים את הטחינה בצלחת הגשה ועליה את הירקות.

6. לעטר את הירקות בקוביות עגבנייה.

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב