נראה שאין מי שלא אוהב פלאפל. אז מה לגבי פשטידת פלאפל, זמן הכנה כ-10 דקות, לארוחת צהריים?
הפשטידה הקלה, הבריאה והמגרה הזו, שתעלה לכם כ- 10 ₪, מתאימה ל-4 אנשים אם יש תוספת של פחמימה, או ל-2 אנשים רעבים אם אוכלים אותה רק עם סלט. אפיונים נוספים: ללא ביצים, מתאימה לטבעונים, כמובן שגם לצמחונים, מנה חלבונית, ללא גלוטן, ערך גליקמי נמוך.
מצרכים והוראות הכנה
כוס וחצי (300 גרם) של גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה (או אף יותר זמן, אם הטמפרטורה נמוכה). מכניסים למעבד המזון ומוסיפים:
בצל גדול (או כרישה אחת) קצוץ גס
הרבה ירק: חבילה גדולה של פטרוזליה ו/או כוסברה קצוצה גס, וגם גבעול סלרי קצוץ יתאים פה
2-3 כפות שמן זית, 4-5 כפות מים (כשמחזיקים את התערובת ביד ולוחצים קצת, היא צריכה להיות לחה מאוד עד קצת רטובה).
מלח, כמון, וכורכום
מעבדים לעיסה גרגרית, מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ ואופים כ-30 דקות ב- 170 מעלות עד הזהבה.
טחינה תבוא כאן טוב, סלט כרוב, וגם שמיניות תפוחי-אדמה בתנור.
בתאבון!