ממתק שוקולד וקרמל

קינוח מתוק של ריבועי שוקולד יפים וטעימים פרווה, ומתאימים גם לטבעונים.

בחורה עם מחשב נייד

ראיתי המון גרסאות של הממתק הזה ברחבי הרשת ומיד חשבתי על טבעון. ביסקוויטים טבעוניים. את החמאה המרתי בשמן קוקוס והנה זה טבעוני. 

אמנם הגרסה המקורית כוללת חמאת בוטנים, אך אני החלטתי לגוון ולהכין עם ממרח לוטוס, כדי לקבל את הטעם הקרמלי.

image

המרכיבים

שכבת בסיס

  • 250 גרם פתיבר שוקולד מריר (שרוול)
  • 4 כפות שמן קוקוס מותך
  • 3 כפות ממרח לוטוס

ציפוי

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי (60% מוצרי קקאו לפחות)
  • 3 כפות שמן קוקוס מותך
  • 1/3 כוס ממרח לוטוס

אופן ההכנה

  1. לרפד תחתית של תבנית אפיה 20×20 בנייר אפייה ולהשאיר שוליים כדי להקל על ההוצאה מהתבנית.
  2. להכניס את מרכיבי שכבת הבסיס למעבד מזון (או מאסטר-סלייסר שהוא מעבד מזון ידני) .
  3. לשטח בתבנית. להדק עם תחתית של כוס ולהכניס למקפיא.
  4. להמיס בפולסים במיקרו שוקולד מריר + שמן קוקוס.
  5. להוציא את הבסיס מהמקפיא ולמרוח את השוקולד המומס בשכבה אחידה.
  6. לצקת בעזרת כף ״גושים״ אקראיים מממרח הלוטוס ע״ג השוקולד וליצור ״קישקוש״ אבסטרקטי. לשמור המקפיא.
  7. 15 דקות לפני ההגשה להוציא ולחתוך לקוביות.

הערות:

* לצערי, שכחתי לצלם לפני ההגשה, ועד שנזכרתי, אופסססס, הכל נחטף!

* אפשר להחליף את ממרח הלוטוס בחמאת בוטנים, ממרח שקדיה, ממרח חלווה ועוד, וכל פעם מקבלים ממתק אחר.

* אפשר להחליף בבסיס את הפתיבר בפצפוצי אורז, בפירורי ביסקוויט לוטוס ועוד.

שיהיה בתיאבון!

חג שמח!

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.