"ממתקים של פעם" – מותק של סדנה

איזה בוקר מתוק שהיה לנו. טופי אנגלי, מרשמלו קפה. נוגטין. בתי ואני למדנו להכין "ממתקים של פעם" בסדנה של עדי אנדוולט.
יצאנו מוקסמות ועם מותק של מארז ובו ממתקים שהכנו בעצמנו. כנסו לקרוא ולגלות שאפשר להכין את הממתקים האהובים בקלי קלות.
וכמובן שיש גם מתכון לממתק באדיבותה של עדי.

כשטעמתי בפעם הראשונה את הממתקים של עדי אנדוולט, חזרתי לרגע אחד להיות ילדה קטנה עם צמות, שמתמוגגת מהטעם המתוק של סוכרייה על מקל.

עמדתי מול השולחן שהיה ערוך באופן מרשים ועליו מגוון עשיר של ממתקים, שהזכירו לי את ילדותי.

גלילי קוקוס, סוכריות תות, פונדאנט, ריבועי מרשמלו תפוז. הכל היה נראה יפה ומפתה וכל כך. טעמתי גם פרלין שוקולד ועוד מיני מתיקה.

גם לאחר כמה ימים נשאר לי בזכרון הטעם המתוק והמיוחד.

ידעתי שאני רוצה ללמוד להכין את הממתקים האלה ולהכיר את עדי אנדוולט, שאחראית לטעם הקסום של "ממתקים של פעם".

photo4a

עדי סיפרה לי איך הכל התחיל.

לפני 13 שנה, בעת טיול משפחתי בצפון אנגליה, באחד הכפרים היא פגשה יצרן ממתקים, בעת שהכין סוכריות בטעם לימון בעבודת יד.

עד היום היא זוכרת את סיר הנחושת הגדול שבו התבשל סירופ סוכר מהביל. ניחוח מתוק, מערפל ומפתה מילא את האוויר. עדי לא רצתה ללכת משם.

היצרן האנגלי הכין גם טופי אנגלי וכמובן לא הסכים לגלות לה את המתכון הסודי שלו ואז החל שלב ארוך של נסיונות להגיע לטעם המדוייק של הטופי ההוא מאנגליה. זה לקח כמה שנים.

בנוסף לסוכריות הלימון הנפלאות ולטופי האנגלי, הצליחה עדי להכין ולהמציא ממתקים מיוחדים נוספים בעבודת יד. הממתקים של עדי מיוצרים בשיטות המסורתיות בהן הכינו ממתקים ביתיים, ממש כמו לפני מאה שנה.

כבר 8 שנים שעדי אנדוולט עורכת שולחנות מתוקים לאירועים ומקיימת סדנאות בהן היא מלמדת להכין את ה"ממתקים של פעם", שזה גם שם העסק שלה.

 

photo14

בחרתי לפנק את הבת שלי בבוקר מתוק במיוחד והלכנו ביחד לסדנת "ממתקים של פעם".

כששאלתי את הבת שלי, אם היא תרצה ללמוד להכין ממתקים בעצמה, נצצו עיניה. כמעט כל ילד ישמח לגלות איך להכין מרשמלו או טופי אנגלי.

הגענו לסדנה. עדי קיבלה אותי בחיבוק לבבי והרגשתי שבוקר קסום לפנינו, כשראיתי שולחן ערוך עם פינוקים ומתוקים שהיא הכינה למתארחים בסדנה.

כששאר האורחים הגיעו אף אחד לא יכול היה להתאפק.

תכף ומיד התחילו טעימות של הממתקים השונים שעדי הניחה לפנינו: מרמלדה בשני טעמים וצבעים שונים. פרחי פונדאנט. קראנץ' שוקולד, פרלין עם גנאש שוקולד מריר, ממתק חמאת בוטנים, אגוזים בציפוי קוקוס ועוד שפע של מתוקים.

לפני כן, עדי פינקה את המשתתפים בארוחת בוקר קטנה ומלוחה של פרוסות לחם שאור משובח עם גבינה מלוחה וממרחים, קפה ותה.

photo17a

 

photo10a

הסדנה של עדי אנדוולט כללה לימוד והכנה מעשית של חמישה מיני מתיקה:

טופי אנגלי. מרשמלו קפה. גלילי קוקוס. סוכריות לימון ונוגטין.

רק מלראות את עדי אני השתכנעתי, שהיא לבטח קוסמת.

עדי מערבבת, בוחשת, מראה לכולם מה לעשות. העיניים שלה קורנות, כשהיא מסבירה ורואים עליה שהיא מאוד אוהבת את מה שהיא עושה. לאט לאט אנו מגלים את הקסם המיוחד שמאחורי כל ממתק. על כל אחד מהממתקים עדי מספרת משהו. מתי הומצא לראשונה ועוד כל מיני פרטים פיקנטיים שהכניסו פלפל לתהליך המתוק.

אומנם יש הבדלים מינוריים בין המתכונים השונים. כל שינוי קטנצ'יק בשיטת ההכנה, או תוספת אחת מיוחדת יוצרים באופן מפתיע, ממתק אחר לגמרי. שונה בטעם, במרקם ובצבע.

aaa

כמעט הכל נפתח בתהליך דומה, אבל התוצרים הם שונים: גלילי קוקוס, סוכריות לימון וטופי אנגלי. טופי אנגלי, למשל, הוא ממתק מסורתי אנגלי שבסדנה טעמתי אותו בפעם הראשונה. שונה לגמרי מהטופי הקרמלי והרך, שאתם מדמיינים.

טופי אנגלי מסורתי הוא מוקצף וקצת קשה עם הטעם הכי חלומי שאפשר לדמיין. גם המרשמלו קפה של עדי, מרשמלו כל-כך רך ואוורירי. מרגישים שפשוט אוכלים עננים (התיאור הכי הולם למרשמלו שלה).

היה ממתק שלא למדנו להכין בסדנה, ממתק חמאת בוטנים. אם יש גן עדן – זה כנראה הממתק הזה.

אל תלכו לשום מקום… כי עדי הסכימה לשתף אותנו במתכון.

ממתק חמאת בוטנים – באדיבות עדי אנדוולט (בתמונה)

החומרים:

1 כוס חמאת בוטנים

200 גרם חמאה

350 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

להמיס במיקרוגל את החמאה ביחד עם חמאת הבוטנים. לאחר מכן, להוסיף פנימה את אבקת הסוכר ולערבב לעיסה אחידה.

להכין תבנית מלבנית ועליה נייר אפייה. לשטח את העיסה בתבנית על גבי נייר האפייה. ולמצק את העיסה במקרר במשך כמה שעות.

כשהממתק מתקשה לחתוך בעזרת סכין לריבועים קטנים. את הממתק יש לשמור במקרר. (לא מבטיחה שצליחו לשמור עליו. זה כל כך טעים ויתחסל תוך דקות ספורות).

 

photo113a

עדי מעבירה סוגים שונים של סדנאות עם מיני מתיקה שונים. כמעט כל יום היא ממציאה ממתק חדש.

המטבח שלה, מסודר ונקי אבל בכל פינה אפשר למצוא צנצנות זכוכית עם סוכריות בצבעים שונים, ממתקי קוקוס או מרשמלו.

ממש כמו לגור עם צ'ארלי מממלכת השוקולד. כיף ענק לילדים שלה, אמא כזו.

IMG_2157a

 

IMG_2159z

למי מתאימות הסדנאות?

לכל מי שאוהב ממתקים. לכל מי שרוצה להכין ממתקים בשיטה מסורתית ביתית. הסדנה מתאימה לבני נוער (בליווי הורה). למבוגרים. ניתן לערוך סדנה למסיבת רווקות. ביחד עם עדי תבחרו את הסדנה המתאימה לכם.

photo5a

עדי גם מכינה שולחנות יפהפיים לאירועים.

שולחנות מעוצבים עם ממתקים ומאפים שונים בהתאם לנושא ולפנטזיה של הלקוח. היא מלאת השראה ורעיונות יצירתיים. הכל אסתטי, מדוייק ומעוצב בטוב טעם. אני יודעת שהכל גם ממש, אבל ממש טעים.

בין הממתקים שהיא תכין עבורכם בעבודת יד ועם המון אהבה והשקעה ישולבו גם ממתקים קנויים ואיכותיים. תוכלו לערוך שולחן מעוצב לתפארת. הקטלוג המצולם של השולחנות שעיצבה עדי ,יעזור לכם לראות את שפע הרעיונות שלה ולהתאים את העיצוב הנכון לאירוע החגיגי שלכם.

עכשיו כשהחג בפתח, כדאי לכם לבוא וללמוד להכין ממתקים נפלאים בעצמכם.  את הממתקים מעשה ידיכם ניתן לארוז ולהגיש כמתנות חג לאהובים עליכם. 

אפשר כמובן גם לבקש מעדי להכין אותם עבורכם ולהזמין את הממתקים שלה כשי לחג. אם יש לכם אירוע בקרוב, כדאי לכם להביא אליו את הטעם המתוק של "ממתקים של פעם".

כי בינינו, לפעמים אנו מתגעגעים לטעם המתוק מהילדות…

11111

 

44

בשתי התמונות האחרונות ממתקים מעשה ידיה של בתי, מהסדנה הכי מתוקה שיש.

__________________________________________________________________

עדי אנדוולט – "ממתקים של פעם". טל': 054-4589624

אתר האינטרנט של עדי אנדוולט:  http://www.adi-candies.co.il 

דף הפייסבוק:  http://www.facebook.com/mamtakim1