ממרחי השף

בחורה עם מחשב נייד
קרדיט תמונה: אורנה לבנה
קרדיט תמונה: אורנה לבנה

המפעל של 'מוטי שף' (מוטי רזון) ממוקם בתוך מרכז מע"ש-מרכז שיקומי בטירת הכרמל,לאנשים בעלי מוגבלויות המקבלים את האפשרות לעבוד ולהשתכר למחייתם.
המפעל מעסיק 12 עובדים בעלי צרכים מיוחדים ומוגבלויות המסייעים באריזה,הדבקת מדבקות על גבי המוצרים ועוד 5 עובדים שכירים.
כבר בכניסה למפעל מורגשת אווירת המשפחתיות והחמימות השוררת במקום.
מוטי מספר לי על אנשים מיוחדים ומדהימים העמלים איש איש בתפקידו בהכנת הרטבים האיכותיים ולמעשה שם לעצמו למטרה ,מעבר לערכים של חווית טעמים אותנטית נטולת חומרים מחזקי טעם ושימור,להעניק לצרכן מוצר בעל ערך קהילתי חברתי ,בד בבד עם  מתן האפשרות לבעלי צרכים מיוחדים או בעלי מוגבלויות שונות להשתלב בחברה כעובדים מן המניין. יותר מאוחר שאני טועמת את הרטבים אני מבינה שכמו בהרבה תחומים בחיים 'רטבים מכינים באהבה או לא מכינים בכלל'.
השף מוטי רזון (49)מציג ניסיון של שנים רבות בתחום המזון ופיתוח מוצרי מזון.
בעברו ביצע תפקידים שונים ומגוונים במטבחים רבים בינהם:שף במלון מרשת מלונות 'דן',שף תפעולי במלון המלך דוד בירושלים ועוד.

בתחילת הסיור מוטי מסביר לנו את שלבי הכנת הרטבים

שלב החיתוך

קרדיט צילום: אורנה לבנה
קרדיט צילום: אורנה לבנה

 

שלב הכנסת הרוטב לצנצנות  

קרדיט צילום: אורנה לבנה
קרדיט צילום: אורנה לבנה

שלב האריזה   

קרדיט תמונה: אורנה לבנה
קרדיט תמונה: אורנה לבנה

 

בסיום הסיור אנו יושבים לארוחת צהריים טעימה בה כל אחד מהמאכלים המוגשים מורכבים ממרחי 'מוטי שף'.

מצ"ב המתכונים :

  פרוסות חציל צרוב עם פסטו

חומרים ל 4 מנות:

1 חציל בינוני

מלח

שמן לטיגון

ממרח פסטו 'מוטי שף'

 אופן ההכנה:

1. פורסים דק דק את החציל לאורכו

2. מסדרים על השיש ומפזרים מלח מעל

3. משאירים כחצי שעה

4. שוטפים את פרוסות החציל ומספיגים במגבת ליבוש

5. מטגנים בשמן חם להשחמה קלה

6. עורכים בצלחת הגשה

7. מברישים בממרח פסטו 'מוטי שף' ומגישים.

קרדיט תמונה: אורנה לבנה

 

 שעועית ירוקה מוקפצת בממרח שום

חומרים ל- 6 מנות:

1 חבילה של שעועית ירוקה עדינה וקפואה

2 כפות ממרח שום 'מוטי שף'

אופן ההכנה:

חולטים את השעועית במשך חצי דקה ומסננים היטב.

מעבירים למחבת טפלון חמה, מוסיפים את ממרח השום, מקפיצים כחצי דקה ומגישים.

 

קרדיט תמונה- אורנה לבנה
קרדיט תמונה- אורנה לבנה

   

 פסטה פנה עם עגבניות מיובשות

חומרים ל 6-8 מנות:

1 חבילה פסטה פנה (500 גרם)

סיר מים רותחים

כף מלח

כף שמן זית

שתי כפות ממרח עגבניות יבשות 'מוטי שף'

גבינת פרמז'ן מגוררת (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה בסיר המים הרותחים לפי הוראות היצרן

מעבירים למחבת להקפצה קלה עם ממרח עגבניות מיובשות 'מוטי שף'

מפזרים מעל פרמז'ן ומגישים

קרדיט תמונה- אורנה לבנה
קרדיט תמונה- אורנה לבנה

    קרפצ'יו סלק עם פסטו וגבינת עיזים

חומרים ל 4 מנות

1 סלק בינוני מבושל ופרוס דק

1 גליל גבינת עיזים

כף וחצי מיץ לימון טרי

כף ממרח פסטו 'מוטי שף'

אופן ההכנה:

מסדרים את פרוסות הסלק על צלחת הגשה

מערבבים בכלי את ממרח הפסטו ומיץ הלימון

בעזרת מברשת מברישים את פרוסות הסלקים עם הפסטו

מפזרים מעל פרוסות גבינת עיזים ומגישים

קרדיט תמונה- אורנה לבנה
קרדיט תמונה- אורנה לבנה

מחיר ממרח מומלץ לצרכן: החל מ 21 שקלים – 25 שקלים

להשיג בחנויות הטבע והמעדניות המובחרות רשת שופרסל גרין, עדן טבע מרקט, טיב טעם, ניצת הדובדבן ועוד.
לפרטים נוספים ובירור נקודות מכירה קרובה לביתך : http://www.mottichef.co.il