ממולאים טבעוניים

כחלק מעבודתי אני מלמדת את מטופליי לאכול. כן , פשוטו כמשמעו, מחזירה אותם לבסיס , לחומרי הגלם , לבישול, בהשקעה בהם ובילדיהם. לקחת אחראיות על ה"נכס" היקר ביותר לנו – גופינו.

לא לחפש קיצורי דרך , ליטול תרופות כדי שיפתרו את המחלות אלה ממש לרפא ולשקם את גופינו בעזרת מזון בסיסי ושאינו מעובד.

כדי להגיע לכמה שיותר ולהפיץ את הבשורה, פתיתי קבוצה בפייסבוק  שנקראת D.I.Yourself ושם אני נותנת טיפים לחיים בריאים ומתכונים אותם אני ממליצה למטופלי ומכינה לי ולמשפחתי.

השבוע ביקשתי מחברי הקבוצה שיכתבו לי מה הם חומרי הגלם מהם תרצו שאכין מתכון בריא . קראתי לזה "תוכנית כבקשתך" הרשימה הכילה את חומרי הגלם הבאים : כרובית, קישואים, כוסמת, קינואה וסלק. מיד נולד לו מתכון טעים להפליא ובריא עוד יותר – ממולאים

IMG_6192

אז מה צריך : 

6 פלפלים

4 קישואים

4 בצלים

3 סלקים

4  עגבניות

6 עגבניות לרוטב

כרובית

חצי כוס קינואה

כוס כוסמת ירוקה  שהשרינו אותה במים לפחות שעתיים

כוס עדשים שחורות

כוס צנוברים

רסק עגבניות

מלח, פלפל וכורכום

אופן ההכנה :

שוטפים היטב את הכוסמת, קינואה והעדשים , מעבירים לסיר לחצי בישול עם ליטר וחצי מים . בינתיים בעזרת כפית  פריזאית מרוקנים את כל הירקות.

IMG_6143

קוצצים את המילוי של הירקות (הקישואים , הבצלים, העגבניות )

קוצצים את הכרובית

מגרדים את הסלקים בפומפיה

שמים את כל הירקות הקצוצים בקערה, מוסיפים את הקינואה , הכוסמת והעדשים שהתרככו , את הצנוברים ומתבלים במלח , פלפל וכורכום .

IMG_6149

ממלאים את הירקות בתערובת

לוקחים סיר גדול שיכול להכיל את הממולאים , מטגנים עם מעט שמן זית בצל קצוץ עד להזהבה.  מגרדים פנימה 6 עגבניות ומוסיפים רסק עגבניות ושתי כוסות מים .

מתבלים עם מלח, פלפל וכורכום.

מניחים את הממולאים בתוך הסיר בצפיפות ומבשלים כשעה על אש נמוכה (במידת הצורך להוסיף עוד עגבניות או מים).

 

IMG_6189

זה יצא מעולה! אפילו הילדים שלי אהבו , משתפת בשמחה בקבוצה   D.I.Yourself 

מוזמנים לקבוצה ולעמוד הפייסבוק שלי צמחים ומחטים – רפואה סינית ,  באמת שכל לייק משמח אותי

 

דורית יצחק
בוגרת תואר ראשון Bsc בביולוגיה (אונ' תל אביב) ולימודי רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, צמחי מרפא ותזונה ברמת אביב.