ממה עושים מרק כרובית? רק מכרובית, אבל מכל הכרובית!

את המרק הגאוני הזה הגה עז תלם משורר הכרובית

מרק כרובית 2

טוב, בכל זאת יש במרק גם שמן זית מלח ופלפל. את המתכון המקורי אפשר למצוא כאן.

מרכיבים:

כרובית כולל העלים הירוקים והגזע, כשהחלק הסיבי שסביב הגזע מקולף

שמן זית

מלח, פלפל (שמוסיפים אחרי שמכבים את האש)

1 מרכיבים כרובית

 

הכנה:

קוצצים את העלים הירוקים ואת הגזע המקולף, ומאדים בשמן זית.

קצוץ בסיר

מוסיפים את פרחי הכרובית מערבבים ומאדים עוד מספר דקות.

פרחי כרובית

מוסיפים מים עד גובה של 3 ס"מ מתחת לגובה פני הכרובית ומבשלים עד ההתרככות של פרחי הכרובית. כשהפרחים רכים לכבות את האש, ורצוי לא להמשיך לבשל מעבר לכך.

מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

טוחנים עד למרקם חלק.

מרק כרובית בקערה 1

 

 בתאבון!

 

כשלעצמי, אני מוסיפה 2 חופנים (כ- 100 גרם ביחד) של קוואקר גס מחנות טבע בזמן שמוסיפה את המים לסיר.

מרכיבים כרובית 2

 

התוצאה המתקבלת היא מרק כרובית מוקרם ללא מוצרי חלב.

ביחס לעלות, תלוי במחיר הכרובית. מרק עם כרובית בינונית ששקלה בערך קילו, עלה  כ- 6 ש"ח.

 

רעיון מוצלח נוסף מציעה מורן מהאתר "המזווה": להקרים מרק כרובית באגוזי קאשיו טחונים.