טוב, בכל זאת יש במרק גם שמן זית מלח ופלפל. את המתכון המקורי אפשר למצוא כאן.
מרכיבים:
כרובית כולל העלים הירוקים והגזע, כשהחלק הסיבי שסביב הגזע מקולף
שמן זית
מלח, פלפל (שמוסיפים אחרי שמכבים את האש)
הכנה:
קוצצים את העלים הירוקים ואת הגזע המקולף, ומאדים בשמן זית.
מוסיפים את פרחי הכרובית מערבבים ומאדים עוד מספר דקות.
מוסיפים מים עד גובה של 3 ס"מ מתחת לגובה פני הכרובית ומבשלים עד ההתרככות של פרחי הכרובית. כשהפרחים רכים לכבות את האש, ורצוי לא להמשיך לבשל מעבר לכך.
מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
טוחנים עד למרקם חלק.
בתאבון!
כשלעצמי, אני מוסיפה 2 חופנים (כ- 100 גרם ביחד) של קוואקר גס מחנות טבע בזמן שמוסיפה את המים לסיר.
התוצאה המתקבלת היא מרק כרובית מוקרם ללא מוצרי חלב.
ביחס לעלות, תלוי במחיר הכרובית. מרק עם כרובית בינונית ששקלה בערך קילו, עלה כ- 6 ש"ח.
רעיון מוצלח נוסף מציעה מורן מהאתר "המזווה": להקרים מרק כרובית באגוזי קאשיו טחונים.