לא אומרים איכס על אוכל, ולא אומרים איכס על אבטיח כבוש !
אם יש מאכלים שמזכירים לי את הבית זה האבטיח הכבוש ואת השימחה כשהיו פורסים אבטיח שזה רק נקנה והתגלה שהוא בלתי אכיל. כן, כאלה אבטיחים היו מוצאים את דרכם היישר לצנצנת ההחמצה.
איך ?
ככה –
חצי צרור שמיר
ראש שום שטוף ופרוס בלי לקלוף
פלפל חריף – לפי העם לא חובה
ארבעה גבעולים של סלרי על עליהם
מלח
מים
–
את האבטיח חותכים כמו שנוח ללכם (אין חוקים)
מניחים שכבה של אבטיח בצנצנת עליו מפזרים שום וגבעלי סלרי וכך ממשיכים הלאה שכבות שכבות.
מעל הכל מניחים את צרור השמיר.
נא להקפיד עכשיו עם הכמויות !
על כל ליטר מים שמוסיפים לצנצנת להכניס כף אחת של מלח !!!
לאטום ולהניח במקום חם ומוצל. אנחנו מניחים בחסן בחצר.
מידי יום להפוך את הצנצנת בידי לפחות פעמיים "לנער"
אחרי יומיים לפתוח ולטעום את המיים. יתכן שיהייה צורך להוסיף מלח. תלוי בטעמכם בלבד.
האבטיח מגיע למצב הרצויי בין 7-10 ימים.
לאחסן במקרר
בתיאבון