"מלח הארץ"
"מלח הארץ" אינה זקוקה לחשיפה נוספת. מותג וותיק זה, מאז 1922, נטוע עמוק בתוך עולם המלח בישראל ומציע שפע רחב של מוצרי טיבול והמלחה לכל טעם, צורך או בישול שהוא.
אך גם בפיסגה אין החברה שוקטת על שמריה בחתירה לשלמות, נוחות ושיפור מוצריה בכל דרך וצורה.
עתה יוצאת החברה בהשקת סדרה של מטחנות מלח ושפע תבלינים לתיבול טבעי של כל מנה.
בסידרה החדשנית 5 מוצרים שייחודם שימוש בכלי המארז כמטחנה לכל דבר לקלות השימוש בעת הבישול ולנוחות מירבית.
סדרת המטחנות החדשה של "מלח הארץ" מכילה תערובות טבעיות ועשירות של מלח ותבלינים שמשדרגות כל מנה
אריזת המטחנה שימושית, מעוצבת וטרנדית ומוסיפה "לייף סטייל" וייחודיות למטבח ולשולחן האוכל הביתי.
ניתן להשתמש במטחנות לתיבול והמלחה של אנטיפסטי, תבשילים שונים, בשרים, דגים ועוף, פסטות, מאפים, מרקים, סלטים וניתן גם להניח אותם על שולחן האוכל לנוחות הסועדים.
תיבול באמצעות המטחנות הינו יעיל ושימושי, תערובות המלח והתבלינים פותחו על ידי שף והן מכילות מגוון עשיר של עד 16 סוגי תבלינים ועשבי תיבול ומייתרות את הצורך בתבלינים נוספים. כמה סיבובים קלים של המטחנה – והרי לכם מנה מתובלת בצורה טבעית וחוויה אנינה לכל המשפחה.
סדרת מטחנות מלח ושפע תבלינים לתיבול טבעי של כל מנה
* 100% טבעי
* מוצר איכות במחיר אטרקטיבי
* תערובת עשירה של מלח ותבלינים הנטחנים במקום ומעניקים ארומה נפלאה לכל מנה
* מגוון של 5 מטחנות זמין ברשתות השיווק
מלח טבעי – גבישי מלח טבעיים וגולמיים שנאספו בבריכות המלח. גבישי המלח לא נשטפו ולא עברו שום תהליך עיבוד. הם עשירים במינרלים מהים כגון מגנזיום, סידן ואשלגן והם נמצאים במטחנה בתצורתם הטבעית והגולמית המעניקה חוויה קולינרית בכל מנה.
מלח הימלאיה – מלח טבעי ייחודי המופק מסלעי מלח גרוסים מהרי ההימלאיה. בעל צבע ורוד טבעי וארומה מיוחדת- מלח זה הוא טרנד בכל העולם, מעניק לכל מנה ולכל תבשיל טוויסט ייחודי ומעשיר אותם בטעמים עמוקים ועשירים.
עשבי תיבול – תערובת של מלח ים ושל מבחר 8 עשבי תיבול טריים ונפלאים כמו נענע, כוסברה, טימין, טרגון, קצח ועוד. התערובת מושלמת לתיבול סלטים, מרקים ומאפים מלוחים, ותעשיר את טעמה של כל מנה.
גריל – מלח ים עם תערובת עשירה של 16 תבלינים כמו פלפל אדום, בצל, זעתר, כורכום, טימין, רוזמרין, פפריקה, פלפל אנגלי, שום, מוסקט, קינמון ועוד. מושלמת לתיבול עוף, בשר ודגים, ומעניקה טעם עשיר לכל מנה.
איטלקי – תערובת מלח ים עם תבלינים בסגנון איטלקי. מכילה מלח ים עם תערובת מפולפלת של 14 תבלינים כמו פפריקה מתוקה, פפריקה גרוסה, פפריקה מעושנת, פלפל אדום, פלפל שטה, תה ירוק, קליפות הדרים, בזיליקום, שום, רוזמרין, אורגנו, מרווה ועוד. מעניקה טעם איטלקי נפלא למנות פסטה, פיצה, מרקים ועוד.
מטחנות מלח נמכרו עד היום באריזות קטנות ובמחירים גבוהים כשל מוצרי סופר-פרימיום.
רויטל בן-שחר, מנהלת השיווק של "מלח הארץ" מציינת כי "מטחנות "מלח הארץ" פותחו כדי לתת מענה לטרנד הקולינרי הרחב בקרב ישראלים שאוהבים לבשל בבית אוכל איכותי וטבעי. המטחנות מאפשרות טחינה של המלח והתבלינים במקום ומוסיפות ארומה נפלאה לכל תבשיל".
כעת, משיקה "מלח הארץ" את מטחנות המלח והתבלינים במטחנות גדולות ומעוצבות המכילות 300 גרם (במטחנת מלח הימלאיה) ו-250 גרם (בארבעת המטחנות האחרות) ובמחיר אטרקטיבי מומלץ לצרכן של 12.90 שח למטחנת המלח הטבעי ו- 15.90 ₪ למטחנות האחרות.–סדרת המטחנות זמינה בכל רשתות השיווק ורשתות המזון. כל המוצרים בסדרת המטחנות החדשה של "מלח הארץ" כשרים פרווה בהשגחת הבד"ץ של העדה החרדית ירושלים.
אספר כי לי היו המוצרים החדשים בשורה של ממש שכן אני שניתן לכנותי "בשלנית כבדה" עושה שימוש רב בתיבול בעת הבישולים המגוונים וכאן מצאתי לא רק מוצרי תיבול והעשרה מעולים אלא קלות ונוחות בתיבול המאכלים הן בעשייה והן בהגשה ובנוסף אף חגיגה למדף התיבולים שבמטבחי באריזות הנאות והמעוצבות כדבעי. שפו !
מתכון מיוחד שהכנתי לשבת .
"פאי בשר עם ירקות ומלח הארץ בתבלינים" .
החומרים לבצק:
3 כוסות קמח תופח
3/4 חבילה מרגרינה
1 חלמון ביצה
1/2 כפית מחוקה מלח הארץ טבעי
1/2 כוס מים פושרים
חומרים למילית :
1/2 קילו בשר רצועות עגל קצוצות (אפשר כל בשר טחון אחר עוף, הודו.)
1 בצל גדול קצוץ גס
1 קופסה פיטריות פרוסות אפשר טריות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות מבושל
1 גזר חתוך לקוביות מבושל
1 תירס שלם מבושל ומגורד לגרגרים.
3 פלפלים קטנים לא מבושלים קצוצים לרצועות
תבלינים : (לפי הטעם)
מלך הארץ עשבי תיבול, מלך הארץ איטלקי, אורגנו, בזיליקום, פלפל שחור גרוס.
חומרים לפיזור וציפוי עליון:
1 ביצה טרופה,
מלח הארץ איטלקי
ותבלין טוסקנה (נפטון)
אופן הכנת הבצק:
* לנפות קמח לקערה גדולה או במעבד מזון .
* לחתוך חתיכות מרגרינה יציבה מעל גבי הקמח .
* להוסיף מלח חלמון ומים פושרים לתוך גומה במרכז הקמח .
* לעבד את כל החומרים לבצק חלק וגמיש (0עם עושים במעבד מזון להתחיל בפולסים קצרים ולתת לבתק ליצור כדור.)
* לחלק 2 כדורים אחד שני שליש כדור שישמש תחתית והשני שליש קטן יותר לשימוש העליון .
* לעטוף בניילון נצמד ולתת לנוח במקרר שעתיים שלוש אפשר יותר..
הכנת המלית:
* לחמם שמן זית במחבת גדולה להוסיף את הבצל החתוך ולטגן לצבע זהוב להוסיף את הפטריות .
* להוסיף את הבשר הטחון ותוך כדי בחישה בטיגון עד אשר צבע הבשר משתנה לאפור . להסיר מהאש .
* להוסיף את התבלינים לבשר . לשפר את הטעם .
* לבשל את תפוחי אדמה, הגזר והתירס במים אפשר במיקרוגל .
* להוסיף את הירקות המבושלים לערבב עם כף עץ ולקרר היטב .
אופן עריכת הפאי :
* לשמן תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 במעט מרגרינה .
* לחמם תנור בחום 180 מעלות .
* לרדד בן 2 ניר אפייה כך שהבצק לא הידבק וגם קל יותר לעביר לתבנית .
* לרדד את הבצק לגודל גדול יותר מהתבנית כדי לרפד את השולים בגובה של 1.5 ס"מ .
* לנקב חורים בבצק בעזרת מזלג. ולמלא במילית .
* לרדד עלה מיתרת הבצק בקוטר התבנית .ולהניח על המלית ולהדק היטב בשוליים .
* לנקב רת הבצק העליון מספר נקבים בעזרת קצה סכין .
* למרוח בביצה טרופה . לפזר בעדינות מעט מלח איטלקי ואפשרי פפריקה מתוקה אני אוהבת את התבלין טוסקנה .
* אפשרי לעשות גימור משארית הבצק וליצור צורות ולקשט .
* לאפות בערך 50 דקות או עד לצבע זהוב יפה .
* לעביר לצלחת הגשה ולהגיש חם .
בתאבון !
צילומים בשלבי ההכנה מימין לשמואל … בצק, רידוד , הכנה מילי, הרכבה המנה, ואפיה .
מתכונים ותוספות למאכלים שהכנתי עם "מלח הארץ" לחצו כאן לחצו כאן .