מלחמתו של האדם בזמן!
מי מנהל את מי? הזמן מנהל את האדם או האדם מנהל את הזמן?
עוד מלפני משחר ההיסטוריה כשלאדם היה זמן רב, לזמן הייתה חשיבות מועטה וכמו כן גם הדאגות והמטלות של האדם היו שונות. בחלוף שנים רבות האדם המודרני מתמודד עם אתגר "השלמת המשימות" 24/7, ולא תמיד הוא צולח. כיום, הזמן אינו רק מספר אבסולוטי של שעות, אלא מצרך יקר מפז.
מבלי לשים לב, הזמן מנהל את חיינו ומכתיב לאדם מתי לעשות מה וכיצד, החל מעבודה, לימודים, הקמת משפחה וטיפוחה, אחזקת הבית, המכונית, קניות, ספורט, חברים, כולה בטיפול בגופו, בנפשו וברוחו של האדם. האדם משתדל מאוד ל "השיב מלחמה" ולהספיק את כל המטלות שלו ב 24 ש'. כדי לנהל את המערכה ולצלוח את אתגר השלמת המשימות, נדרש תכנון ותיעדוף הן ברמה היומית והן ברמה השבועית והחודשית.
אנחנו מרבים להשתמש במילים "כשאהיה לי זמן … אז אתפנה" או "לכשיגיע הזמן אזי אעשה/אתפנה", או לחילופין, אוהבים להצהיר, "אין לי זמן". חשוב ורצוי במקום זאת, לנהל יומן ולקבוע דברים מראש. כך, שביצוע המטלה לא יכנס לקטגורית "כשיהיה לי זמן אז..", אלא ינוהל במסגרת מסודרת בסנכרון עם מטלות נוספות.
לעיתים קרובות, אנו לא מספיקים לעמוד בלו"ז שקבענו בעצמנו ומקור הדבר בהעדר תכנון מקדים ראוי או אף שגוי. יש להקדיש לתכנון מחשבה רבה כך שאם יופיעו אירועים בלתי מתוכננים נדע מהי מידת ההשפעה בתוך הלו"ז המאורגן. לעיתים, מבט בלו"ז המתוכנן יעזור לנו להבין שהאירועים הבלתי מתוכננים הם בטלים בשישים ואז, מצטמצם החשש מאי שליטה בזמן! דבר זה, מונע הצהרת תירוצים מיותרים בסגנון "אין לי זמן לכלום" שלעיתים אנו הופכים אותם לדרך חיים.
חשוב שאתם תנהלו את הזמן שלכם מראש ותגלו גמישות לשינויים בתכנון. תלמדו את עצמכם להסתגל לבלת"מים, ובכל זאת לבצע את מה שתוכנן. כל מצב שבו אתם לא מתוכננים וחיים בלחץ אינסופי ומתיש של השלמת משימות אתם מאפשרים לזמן לשלוט בכם. כלומר, הפכתם לעבדים של הזמן.
המסר הוא, שניתן לנהל את הזמן ואף ביד רמה. הדבר דורש התמדה ואימון וזה לא יקרה ביום אחד. נקודת האור היא שאם תהיו עקביים ותאמנו את עצמכם בנחישות לנהל לו"ז מאורגן, אין ספק שהזמן יהפוך לעבד שלכם וההספק והסיפוק יגדל ועוד יישאר לכם זמן לבונוסים!!
מלחמתו של האדם בזמן!

איך הייתה הכתבה?
אוהב0
עצוב0
שמח0
עייף0
כועס0
מת0
קורץ0