מלבי טפיוקה, קוקוס ופירות לט"ו בשבט

לא עוד פעם פירות יבשים על מקל, לא שוב סלט פירות משעמם, הפעם קינוח אלוהי ומפנק לט"ו בשבט

הפעם החלטתי לפנק אתכם בט"ו בשבט בקינוח מדהים.

מה כלכך מדהים בו?

קודם כל הוא קרמי, קטיפתי ועשיר כלכך בטעמים.

הוא טבעוני, טרי, צבעוני ומתוק, אך לא מידי.

זוהי ווריאציה למלבי המוכר רק בצורה יותר רעננה ועם קראנצ'יות של פניני הטפיוקה בתוך הקרם העשיר של המלבי.

מלבי 2

את המלבי מזגתי לצנצנות שמשדרגות את הלוק של מלבי פשוט, ובנוסף אפשר להכין מראש, לסגור במכסה הצנצנת ולפזר פירות ממש לפני ההגשה.

את סלט הפירות אני חותכת מראש, מוסיפה מעט מיץ תפוזים או סקוויז קטןשל ליון לשמירת הצבעים החיים של הפירות ומגוונת בפירות שיש לי בבית:

הפעם שמתי תותים, בננה, תפוח, אגס, אפרסמון ומעל שברי שקדים, פקאנים וקוקוס קלוי, אבל כל הפירות הולכים, כולל פסיפלורה, מנגו, אננס טרי ועוד…

כמובן גם אפשר במקום השקדים והפקאנים להוסיף פיסטוקים, אגוזי ברזיל או קשיו קצוצים ועוד…

מחכה כבר לראות תמונות שלכם,

כי זה הולך להיות קינוח הדגל הבא שלכם!

מתכון-

רכיבים:

250 מ"ל חלב שקדיםלא ממותק

250 מ"ל חלב קוקוס (עדיף מקרטון)

חצי כוס סוכר חום או סוכר קוקוס (80 גרם)

2 כפות פניני טפיוקה

2 כפות שטוחות קורנפלור (20 גרם)

100 מ"ל חלב שקדים לאממותק

סלט פירות עשיר ותוספות אהובות כמו פקאנים, שקדים קצוצים וקוקוס קלוי

הכנה:

בסיר קטן מחממים על אש נמוכה, את חלב הקוקוס, 250 מ"ל חלב שקדים, סוכר ופניני טפיוקה.

בינתיים מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם 100 מ"ל חלב שקדים עד שאין גושים.

כשהנוזל מתחיל לבעבע (בערך אחרי 10 דקות) מוסיפים את נוזל הקורנפלור ומערבבים עם כף עץ (ולא עם מקצפה, כדי לא להכניס אוויר)

חשוב לערבב כל הזמן בכדי שהמלבי לא ידבק לתחתית הסיר.

מערבים עד שהמלבי מסמיך. יודעים כשהוא מוכן כאשר מעבירים אצבע על גב כף העץ והאצבע משאירה סימן. (הסבר בסרטון)

מעבירים לצנצנות הגשה או כוסות ומצננים לפחות 4 שעות.

לפני ההגשה מפזרים סלט פירות עשיר ומפנק, אגוזים קצוצים וקוקוס קלוי.

מלבי

למתכונים נוספים וטיפים לבישול בריא מוזמנים לדף הפייסבוק שלי

ולאתר כמובן

מחכה לתמונות

שלי

 

בטבע שלי
בלוג מתכונים בריאים וטעימים מאת השפית ויועצת תזונה לאורח חיים בריא, שלי לרון אברהם.מנחה סדנאות בישול בריא וייעוצים להבראת המטבח. 0544550277