רוטב בולונז משעועית אזוקי: כיף לאכול, בריא, טבעוני, משביע ובמסגרת התקציב

ארוחה ל-4 אנשים רעבים, העלות: בערך 15 ש"ח

בחורה עם מחשב נייד

100_0844

שבחים רבים נאמרו בזכות שעועית האזוקי, על נפלאות החומרים המצויים בה. אבל איך מכינים ממנה משהו שכיף לאכול? אז הנה מה שמצאתי:

רוטב הבולונז של חן וינשטיין משעועית אזוקי: טעים, בריא, ישביע ארבעה רעבים ויעלה 25 ש"ח! עלות המתכון המקורי קצת יותר גבוהה מעלות הגרסה המוצעת כאן.

הגרסה הקצרה:

מכינים רוטב בולונז כמו שרגילים. במקום בשר טחון, מוסיפים 2 כוסות שעועית אזוקי יבשה שהושרתה לילה, ובושלה כחצי שעה, או עד שרכה. מוסיפים ממי הבישול של השעועית עד למרקם הרצוי, מרתיחים ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה. 

הגרסה המלאה:

 המרכיבים (ל-4 מנות):

1 בצל גדול, קצוץ

4 שיני שום פרוסות

3 גבעולי סלרי קצוצים

2 גזר מגורר בפומפייה

5 עגבניות טריות  קצוצות (בערך קילו)

קצת טימין

2 כוסות שעועית אזוקי יבשה (אחרי השריה ובישול)

100 – 200  גרם רסק עגבניות

1/2 כוס ממי בישול השעועית

מלח ופלפל – לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד, על אש קטנה. מוסיפים בצל, מטגנים להזהבה קלה ומוסיפים את השום, הסלרי והגזר.
  2. לאחר 5-10 דקות מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לטגן. אם חסרים מים מוסיפים ממי הבישול. כשהעגבניות נמסות קצת
  3. מוסיפים את האזוקי והטימין מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
  4. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים רסק עגבניות, 1/2 כוס מי בישול, מלח ופלפל. מבשלים כ-15 דקות.

 

מגישים על פסטה, או  או על אטריות ביצים מקמח מלא. בתאבון!