מי לא אוהב שקשוקה?

בחורה עם מחשב נייד

אז מי מאתנו לא אוהב שקשוקה, וכולנו בטוחים שהשקשוקה שלנו היא הכי טובה אז אכן כן אני בטוחה ששלי היא הכי טובה מצטערת על השחצנות בעניין הזה.

אני נתקלת באנשים ששמים בשקשוקה שלהם אין סוף מצרכים שבניהם גמבה, בצל, רסק עגבניות אוי ואביו ויש כאלה שגם שמים מרק עוף… כן כן מרק עוף לא עלינו ודווקא אני חייבת שהאנשים האלה ינסו את השקשוקה שלי שמבוססת על מצרכים בסיסים שיש כמעט בכל בית והיא יוצאת הכי מושלמת בעולם באחריות!

  • מצרכים:
  • 10 עגבניות אדומות בשלות טריות
  • 7 שיני שום
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים אפשר גם אחד לפי הטעם
  • 1כפית פפריקה חריפה או מתוקה
  • 4 כפות של שמן זית עדין
  • ומלח לפי הטעם
  • 6 ביצים

 

תחילה נחלוט את העגבניות במים רותחים ואז נקלף את הקליפה שלהן. (חובה להוריד את הקליפה)

לאחר מכן נשים את הפלפלים החריפים על הגז על אש גלויה  ניתן לפלפל להישרף מעט נחתוך את הפלפלים לעיגולים רצועות איך שבאלכם. לאחר מכן נחתוך את שיני השום לא גדול מידי אך גם לא קטן, ולאחר שכל  המרכיבים שלנו מוכנים להיכנס למחבת נחמם את שמן הזית נכניס תחילה את השום ונמתין דקה אחת או עד לחצי ריכוך של השום, ואז נוסיף את כפית הפפריקה ניתן לזה ערבוב וכמה שניות. עכשיו נוסיף את הפלפל החריף גם כן פה ניתן ערבוב ואז הגיע הזמן להכניס את העגבניות נמתין בערך 5-6 דקות ונשים את המלח לפי הטעם שלנו, עכשיו ניקח מוערך (כמו של הפירה) ונמעך את העגבניות עד שנהיה לנו מרקם ריבתי. נבשל על אש בינונית משהו כמו חצי שעה 40 דקות ובזמן הזה נערבב את הרוטב שלא ידבק וישרף לנו כשאנו רואים שנשאר מעט נוזלים במחבת זה הזמן לשים את הביצים ניתן לביצים דקה אחת ללא מכסה ולאחר מכן נכסה ל2 דקות בלבד! בכדי שהביצה תהיה עשויה מבחוץ ורכה מבפנים מי שאוהב את הביצה קשה מבפנים יכול להמשיך את הבישול למי שלא השקשוקה שלנו מוכנה והיא סופר מושלמת! עם מעט מרכיבים ובישול נכון של העגבניות עד כמעט ליבוש זה המתכון הכי טוב לטעמי לשקשוקה אז מחכה לדעות שלכם לאחר שתכינו באהבה אליה.שקשוקה1