בתקופה הזו של השנה, קצת לפני ראש השנה ולקראת סוף הקיץ, רואים בכל מקום תמונות ומתכונים לעוגות דבש. אני אוהבת מאוד עוגות דבש, כמעט בכל גרסה שלהן, אבל עוגת התמרים הזו עולה בהרבה על המון עוגות דבש שטעמתי והכנתי בשנים האחרונות.
מהכמות שבמתכון יוצאות 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק, אני הכנתי מיד כמות כפולה: חלק בתבניות סיליקון אישיות וחלק בתבניות אינגליש קייק.
החומרים:
2 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 קופסה (220 גרם) ממרח תמרים
3/4 1 כוסות קמח תופח
1/2 כפית קינמון
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
3. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות.
זהו, עוגה פשוטה וקלה להכנה, בדיוק כמו שאני אוהבת והטעם… משובח במיוחד 🙂
בתיאבון!