אצלנו בבית קוראים לזה פיצה טופו, למרות שאין בזה אפילו גרם קמח. וכן, גם גבינה צהובה אין. אז איך זה פיצה? תטעמו ותגידו אם זה לא מעדן פיצה. 15 דקות עבודה, ויש לכם ארוחת ערב, או צהריים, ב-20 ₪. חלבון מצוין, ללא גלוטן, וערך גליקמי נמוך כבר אמרתי?
טופו הוא לא מוצר זול במיוחד. אני קונה אותו בחבילות של קילו, המחיר אז סביר יותר. אחרי הפתיחה שומרת אותו במים ומחליפה אותם כל יום. אם אתם משתמשים בטופו באופן קבוע, כדאי לרכוש אותו במחיר נמוך במיוחד דרך קואופרטיב הטופו (להצטרפות לקואופרטיב: tlvtofucoop@gmail.com).
מרכיבים
חבילת טופו, או 300-400 גרם טופו פרוס לפרוסות דקות (פחות מ-חצי ס"מ)
100 גרם רסק עגבניות
בצל גדול אחד קצוץ דק
פלפל אדום אחד קצוץ דק
אורגנו מיובש, מלח, שמן זית
הכנה
שמים 2 כפות שמן זית בתבנית של כ- 30X30 ס"מ,. טובלים פרוסת טופו בשמן שבתבנית, הופכים אותה וממקמים ברצף. כך פרוסות הטופו יהיו מכוסות בשכבה דקה של שמן זית משני הצדדים. לא נורא אם הפרוסות לא מספיקות לכסות את כל התבנית. חלק מהתבנית יכול להישאר ריק.
מכסים את הטופו ברסק העגבניות
מפזרים מעל רסק העגבניות את האורגנו המיובש
ואז את הבצל הקצוץ
ואח"כ את הפלפל האדום הקצוץ
מעל נפזר קצת מלח, ו- 2 כפות שמן זית
ולתנור: 10-20 דקות בחום של 170 מעלות. כשהפלפלים והבצל קמלים קצת, המאפה מוכן.
בתאבון!