מיני קיש בצל – גם אתם יכולים! כל הטיפים של עדי קאופמן

עדי קאופמן הכינה מיני קישים קטנים ומטריפים בקלי קלות, כל הטיפים והרעיונות שיעשו לכם את האירוח בכתבה הבאה

בחורה עם מחשב נייד

אני כל כך אוהבת קישים, זה יופי של דבר לאירוח בבית וזה כל כך קל להכנה.

את קיש הפטריות שלי כבר כולם מכירים – קיש נפלא ונהדר לאירוע בבית, מינימום עבודה ומינימום הוצאות ותוצאה נהדרת ממש ברמה של פטיסרי.

בכל פעם כשהלכתי לאירועים מיוחדים היו שם הקישים הקטנטנים והמקסימים, שברתי את הראש איך אני מכינה אותם בבית  – זה אסתאטי מאוד, לא צריך לחתוך (שזה מעולה) פשוט להגיש ישר לשולחן.

הקישונים הקטנים מתאימים מאד למסיבות של פינגר-פוד, למסיבות קוקטייל ולאירוח מרשים בבית. הם עושים יופי של רושם וההכנה היא פשוטה ונפלאה!

זוכרים את הכתבה שלי לבצק פריך מלח/מתוק? עם הבצק הזה אני עובדת ומכינה יופי של מאפים ייחודיים – ממליצה לכם בחום לקרוא ולשמור את הכתבה הזו.

אז מה עושים? איך מכינים קישים קטנים?

תבנית המאפיס שנמצאת היום כמעט בכל בית תעשה לכם את העבודה מצויין. קחו אותה ושמנו את השקעים.

טיפ לשימון: קשה לשמן אותם, מה עושים? לוקחים כף שמן ומכניסים לאחד השקעים, עם נייר סופג מספיגים את השמן ומעבירים על השקעים והדפנות כולן, זה יופי של טריק, הנייר הסופג עושה עבודה מצויינת והשקעים לא נשאירים שמנוניים יתר על המידה.

מתכון לקישוני בצל קטנים – מתכון של עדי קאופמן

מצרכים ל- 2 תבניות של מאפינס קלאסי:

לבצק 

כנסו למתכון של הבצק כאן – בצק פריך מלוח מתכון של עדי קאופמן

לרויאל ("הדבק")

2 ביצים טרופות

כוס שמנת מתוקה (אפשר מופחת שומן)

כפית מלח

פלפל שחור

3 כפות קורנפלור/קמח רגיל

למילוי הבצלים

3 בצלים פרוסים

כפית מלח

כפית פלפל שחור

רבע כוס שמן קנולה

מה עושים?

מכינים את הבצק הפריך  לפי ההוראות כאן ומכניסים אותו בינתיים לקירור במקרר. (תוכלו להכינו גם יום מראש לחסוך בטרדות)

מכניסים למחבת את הבצלים והשמן עוד לפני החימום, "עוטפים" את הבצל בשמן הקנולה ומוסיפים את התבלינים. רק אז אנחנו מציתים את האש. בדרך זו אנחנו מונעים שריפה מהירה של הבצל. אנחנו רוצים אותו "מבושל" בשמן ולא מטוגן בשמן. מצננים.

עדי קאופמן בצל קצוץ קיש בצל

 

טיפ קטן – שימו לב לקרש חיתוך בו אני משתמשת, שנים השתמשתי בקרש חיתוך שהייתי רואה עליו את הסימנים של החיתוך, הרבה נוזלים היו ניגרים פנימה, הורסים את העץ, והגרוע בהם היה שהנוזלים האלה נשארו בתוך העץ ולא יכלנו להסירם, מדובר באביזר חשוב במטבח שלנו ולכן חשובה לנו ההגיינה. מצאתי יופי של קרש חיתוך מצופה בשכבה חוסמת שקל לנקות אותה – אני ממליצה לכם בחום על מוצר כזה. ניתן לרכוש את הקרש שלי אונליין באתר של בית רוזנפלד.

מכינים את הרויאל – את כל המצרכים טורפים בקערה עד לקבלת מרקם חלק.

מוציאים את הבצק ועל משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק (זה קל, תפסיקו לפחד!) קורצים עם קורץ עוגיות גדול את הבצק – כמו שאתם רואים זו לא עבודה קשה.

עדי קאופמן בצק  פריך לקישונים קטנים

אחרי שקרצתם את הבצק תעבירו לכל שקע פרוסה. תנעצו מזלג ותכניסו את התבנית למקפיא.

בינתיים חממו תנור ל- 180 מעלות בטורבו.

הוציאו את התבנית מהמקפיא, הוסיפו את הבצל ומעליו כף וחצי של רויאל. הכניסו לתנור ל- 20/25 דקות. תוציאו רק כשתראו שהוא זהוב מלמעלה – זה הסימן.

כשאתם מוציאים את התבנית מהתנור תעבירו סכין בדפנות של התבנית שיהיה קל ויפה לחלץ. כשהם חמימים חלצו והניחו על מגש יפה או על קרש חיתוך – אני אוהבת להגיש על קרש חיתוך – מראה כפרי במיוחד.

עדי קאופמן קישוני בצל מטריפים

אני מבטיחה לכם שישאלו אתכם איפה קניתם את הקישים האלה, הם נראים טוב, הם טעימים וקריספיים בצורה בלתי רגילה והם מתחסלים מהר!

ועד לפעם הבאה – תארחו, תאכלו ותתענגו!

שלכם,

עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? כל יום היא מעלה מתכונים, טיפים ורעיונות בדף הפייסבוק הפופולארי שלה הבלבוסטע במטבח.

עדי קאופמן
עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.