יש ימים כאלה שפשוט כבר אין חשק לבשל, תמיד במקרר יש משהו לאכול, משהו מאתמול, משהו משלשום, משהו שקניתי בסופר ולא יצא לאכול.
את הפריטטה הפתעות הפעם החלטתי להכין משאריות
אמרתי לעצמי מה שיש במקרר יספיק לי וככה גם יש מצב שכל פריטטה תצא שונה מזאת שליידה, ממש הפתעה, טוויסט בעלילה.
אז לכו למקרר ותסתכלו, תכלס אם מצאתם ביצים אתם כבר בכיוון הנכון.
ובכל זאת:
6 ביצים (כל 2 ביצים זה 3 מיני פריטטות)
גבינת באפולו עירקית מגורדת (אפשר גם בולגרית)
2 פרוסת גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות
2 קוביות בצל קצוץ מטוגן של דורות שהופשרו
חופן תירס מקופסא
חופן זיתים
עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
שומסום לקישוט
לעבודה:
משמנים תבנית שקעים מסיליקון
מכניסים לשקעים לפי הסדר
גבינה בופלו עירקית/בולגרית
תירס
גבינה צהובה
זיתים
עגבניות
מערבבים את הביצים עם הבצל המטוגן
ושופכים את תערובת הביצה לתבנית כמעט עד הסוף
זה קצת תופח אז לא עד הסוף!
זורים קצת סומסום
ויאללה להכניס לתנור אפיה 200 מעלות שחומם מראש
למשך בדיוק 25 דקות או עד שמשחים.
והנה לכם ארוחה לכל המשפחה שטורפים חמה עם קצת ירקות למרכז השולחן ואפילו תשמרו על המשקל.
גיוונים והמלצות:
אפשר לעשות את הפריטטה בהמון גירסאות ולהוסיף כל מיני סוגי ירקות כמו פלפל אדום, בצל סגול, עגבניות שרי בצבעים כיד הדמיון.
אפשר לשים רק קוביות עשבי תיבול של דורות (פטרוזילה, כוסברה, שמיר) ואפשר רק כמה סוגי גבינות.
ותודה למנטורית שלי האחת ויחידה דנית סלומון על המתכון, ההשראה, הסבלנות, ההתחשבות ועל כל דקה במחיצתה.
בתאבון