מיני מאפינס פירות יבשים לט"ו בשבט

לאירוח של חג,מיני מאפינס עם פירות יבשים.

בחורה עם מחשב נייד

יש משהו יפה באוכל ובאירוח של ט"ו בשבט. לא מדובר בארוחות כבדות ועתירות מנות (אצלנו זה כך בכל אופן) אלא באירוח עדין וקל של מיני מאפים שמכילים כמובן פירות יבשים,אורז או עוף גם הם עם פירות יבשים.

הבעיה שלי עם פירות יבשים היא שאינני אוהבת את כולם ולכן יצרתי את ה"מיני מאפינס" כך שכל מאפין אחד קטן מכיל בתוכו סוג אחד של פרי. ניתן כמובן לערבב סוגים רבים של פירות וגיוונים.

את המאפינס הנ"ל אפיתי עם חמוציות,צימוקים ומשמשים מיובשים. אלה הפירות היבשים האהובים עליי.

מצרכים:

2 כוסות קמח

כפית אחת אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

2 ביצים

3/4 כוס מיץ תפוזים או חלב

חופן חמוציות

חופן צימוקים בהירים

4 משמשים חתוכים לקוביות קטנות

מחממים תנור ל 170 מעלות

בקערה,מערבבים קמח,אבקת אפייה,וסוכר.

מוסיפים את השמן,ביצים ומיץ תפוזים ומערבבים עד לאיחוד התערובת.

מניחים על תבנית כ-20 עטרות נייר קטנות (מס' 1.5) וממלאים כל אחת בעזרת כפית עד 1/3 הגובה.

מעל מפזרים צימוקים,חמוציות או משמשים. כל אחד בטעם שונה או מעורב לפי הרצון.

אופים 20-25 דק'.

לזיגוג:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מיים

1/4 כוס סירופ מייפל.

בסיר קטן מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות.

מייד בתום האפייה מורחים בעזרת מברשת מהסירופ על המאפינס החמים.

*הערות:

ניתן להחליף את מיץ התפוזים במיץ קלמנטינות או אשכוליות. יוצא נהדר.

ניתן להכין מאפינס גדולים או לחילופין להכין מכל התערובת עוגה אחת גדולה בתבנית אינגליש קייק. זמן האפייה יהיה מעט ארוך יותר.

שיהיה לכולנו ט"ו בשבט שמח מלא צמיחה ופריחה.