מיכל מלמד | אישיות השבוע שלי

הטחינא בקיבוץ נתיב הל”ה היא לא כמו כולם, הייחודיות שבה ולמה מיכל מלמד היא אישיות השבוע שלי

זה הכל אנשים 

lklkbבלוגריות סלונה בקיבוץ נתיב הל"ה , קרדיט צילום מורן מישל .

כעשרים בלוגריות סלונה סיירו השבוע בקיבוץ נתיב הל"ה, התחנה הראשונה היתה בטחינא. לפני שתעירו לנו על שגיאות הכתיב זה לא טחינה זה טחינא.

כי הטחינא בקיבוץ נתיב הל"ה היא לא כמו כולם :
1) היא מיוצרת באופן שונה מהאחרות, מה שהופך אותה לבריאה במיוחד.
2) לא סתם היא נקראת טחי-נא. היא פשוט נאה – לא קלויה.
3) הטעם שלה אחר, טעים מאוד .
4) מירקם וצבע שונה לא הלבן הרגיל שאתם מכירים אלא ירוק.

אנשים חווים אותה במגוון דרכים, רבים מתאהבים בה מהטעימה הראשונה, אנו התאהבנו ביצרנית ובעלת הטחינא, אח"כ במוצר . היא גם זו שמארגנת לנו את הכל.

אני בוחרת בה כאישיות השבוע שלי כי היא לא וויתרה על הדרך שלה, עקשנות והתמדה היו מנת חלקה ולא רק, אז  הנה אישיות השבוע שלי מיכל מלמד מקיבוץ נתיב הל"ה .

ספרי לנו עליך, מי את ?

אני מיכל, בת 46, אמא יחידנית לשלושה (19, 15 ו-6). ירושלמית במקור והיום קיבוצניקית. פסיכולוגית קלינית בעברי וכיום טחינאית.

בלי מסכות, שקופה ופתוחה מאוד באופיי, שזה הפוך מנורמה בעולם העסקי, .אבל מרגישה שככה הכי נכון. יותר ויותר מחוברת לגרעין הפנימי שבתוכי, אלו אנרגיות מטורפות  בחיים כשמחוברים לשם.

מה העסק שלך ?

אני היצרנית של 'טחינא'. זו טחינה חדשה יחסית, שהצלחתי להקים אחרי הרבה שנות פיתוח של דם, יזע ודמעות. זאת כי היא מיוצרת בתהליך שונה משאר הטחינות, שהופך אותה לבריאה במיוחד (הקליפה בה אינה מופרדת מהגרעין, היא לא קלויה, לא מוכנס בה שום חומר נוסף והיא טרום מונבטת). יש לה טעם מעולה, חי וייחודי שכבר הקים לו לשמחתי עדת מעריצים של אוהבי אוכל טוב ושל חובבי הבריאות.

מה חשוב שתדעו עליה ? 

מיכל מלמד אלרגית לחוסר צדק, מתקשה לשתוק במקומות שזה שם והיא תעשה הכל שזה לא יקרה . היא מהשפיעה על העולם במקומות הקטנים שאפשר, כדי שיהיה עולם טוב.
ро

מיכל מלמד מפנקת את בלוגריות סלונה עם אשכוליות עוגיות וקוביות שוקולד כל אחד מוגשת בצלחת מיוחדת והכל עם או בליווי טחינא

איך הגעת לזה ?

במשפט אחד – הגיע לו גיל 40 ( היא מחייכת ובכל זאת אנו מבקשים שתפרט ).
הרבה דברים משמעותיים קרו להם בגיל הזה, שהמשותף להם הוא ההקשבה לעצמי, וסוף סוף מתן מקום גם לרצונות ולצרכים שלי. לנושא הטחינה נחשפתי די במקרה, ומה שהדליק אותי זו גם הייחודיות והתרומה לעולם ביצירת מוצר שכזה, כל ההיבט היזמי והיצירתי של להתחיל משהו מאפס. בתחילת הדרך בכלל לא היה ברור אם נצליח לפתח את המוצר, עברתי דרך ארוכה, ארבע שנים עד שזה הצליח.

מה העצה העסקית הכי טובה שקיבלת ? 

להקשיב לבטן.

מה ההצלחה העסקית שלך שהנך גאה בה?

שהתמדתי. היו לא מעט קשיים בגודל של אוורסט בדרך, חרדות ורגעי משבר. הייתי מאפשרת לעצמי להתפרק בסופי השבוע,  בתחילת השבוע הייתי

משנסת מותניים בחזרה ואומרת לעצמי שאעבור את זה. אני מודה על החברים שתמכו ברגעים האלו.

מה את אוהבת בעיסוק הזה ?

שהוא מזמן מפגש בלתי פוסק עם אנשים. ולפגוש עוד אנשים עם לב פתוח, זה ההיי הטבעי שלי בחיים האלו.

מה החלום?

להעיף את החברה הזו לשמיים,  בארץ ובחו"ל. להמשיך עוד ועוד עם היצירה. יש לי כבר אינספור רעיונות למוצרים בריאים ומעולים נוספים. במקביל, לעשות למען הקהילה שלי והחברה גם חולמת שיהיה לי יותר זמן לזה.

זה תמיד אנשים 

בסוף הסיור היא מודה לבלוגריות של סלונה אשר סיירו בקיבוץ נתיב הל"ה "עזרתן לפתח מוצר חדש ומקסים של סיור יזמות נשית בעמק האלה. זה סיור קולינרי וחוייתי משגע שכולל אותנו ועוד יצרניות בוטיק בקיבוץ ובאזור, שלכל אחת יש את הסיפור הייחודי שלה ואת המוצרים המעולים שלה, שביחד נותנים פסיפס מושלם " .
לדף העסקי של טחינא בפייסבוק לחצו כאן . לאתר טחינא 

על המשך הסיור מוזמנים לקרוא  : 

לטיול יצאתי וחזרתי עם שקיות של העצמה נשית והשראה – ליאור אפרים 

יופי של חנות קטנה ומטריפה | חנות יד שניה בנתיב הל”ה – ציונה אבירם 

טיול ל- טחינא/לחמ’לה/ורטיגו הכפר האקולוגי/חנות יד שנייה/ יקב Ella Vally ו- לCaja chocilaterie – אירית דגמי

אדמה סטודיו לקרמיקה | קיבוץ נתיב הל"ה – אנג'ליקה אגבייב

מה הקשר בין כורדיסטן והשוקולד בצפרירים ?   – אנג'ליקה אגבייב

כתבה : אנג'ליקה אגבייב מייסדת Angel To Business 
אנג'ליקה אגבייב
האנשים והעסקים שאני מעריכה ואוהבת, הם כאן מהזווית שלי.על המלאכים שפגשתי בדרך וקטעים ספר על "דרך המלאך" שיראה אור בקרוב.