מדי פעם מתחשק לי מיונז. התעשייתי עושה לי תחושה שאני אוכלת בניגוד לטובתי, ולגבי זה הבייתי, לא בא לי טוב לאכול ביצה חיה (עם השנים מסתבר אני נוטה לאיסטניסטיות).
בכל מקרה לפני כמה ימים ראיתי, ומתנצלת לא זוכרת איפה, מתכון (אם מישהי יודעת ממי "השאלתי" את המתכון, אנא ידעי אותי ואתן את הקרדיט המגיע) למיונז עם ביצה קשה. או! זה כבר מתחיל להיות הכיוון הנכון, אמרתי לעצמי ומיד ניגשתי לבדוק אותו.
ומה אתן יודעות? זו ממש הצלחה: רק חומרים איכותיים, יש בו פחות שמן, אפשר להכין כמות קטנה, יחזיק שבוע במקרר, והכל בשלוש דקות!
מיונז בייתי
חומרים
1 ביצה קשה
1 כף חומץ (אני השתמשתי בחומץ אורז אבל גם חומץ תפוחים או אחר יתאים)
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
1 שן שום גדולה קצוצה דק
4 כפות שמן זית
הכנה
שמים את הכל בכלי ומערבלים עם בלנדר מוט ידני (או בלנדר אחר).
אם יש צורך אפשר להוסיף שמן זית.
והמיונז מוכן להתפרעות.
מקבלים 100 גרם מיונז אבל יותר אם מודדים במיליליטר, 150 מ"ל.
בתאבון!
את המתכון לקציצות הטבעוניות והקלות שמופיעות בתמונות אפשר למצוא כאן.