מטפלת באוכל

כן, קוראים לי אורנית ואני מטפלת באוכל. במשך כל שנות עבודתי חוויתי אין ספור רגעים מרגשים, הרגע הזה נחרט בליבי ומניע אותי להמשיך גם כשקצת מאתגר או מעייף

לחם של אהבה, צילום : עצמי

לא פעם לקוחות אמרו לי שאני המצילה שלהם, המושיעה שלהם, מנפצת המיתוסים, משחררת אותם מפוביות וכו'.

אוכל עבורי הוא עולם, אוכל הוא תשוקה, הוא מחבר בין אנשים ולא פעם בסדנאות נוצרים חיבורים נפלאים.

אלפחורס לבבי, צילום: עצמי
אלפחורס לבבי, צילום: עצמי

לאורך השנים אני נוהגת להעניק שוברי מתנה לסדנאות שלי באהבה גדולה . לפני למעלה משנתיים זכיתי להעניק שובר מתנה לאישה מקסימה ומיוחדת שהייתה בתהליך החלמה ממחלת הסרטן.
זוכרת בדיוק את אותו היום והרגע בו היא נכנסה לביתי ולליבי בשיער קצרצר ובחיוך מבויש. היא נראתה מהוססת ונרגשת.

התחלנו בסדנה – שוחחנו, שיתפנו, שקלנו, ערבבנו, לשנו, התפחנו, עיצבנו, צחקנו, אפינו, טעמנו ופרשנו את התוצרים על השולחן.
החיוך שעלה על פניה בעת שארזה את קופסת התוצרים שלה היה שווה לי עולם ומלואו.

למחרת קיבלתי שיחה נרגשת במיוחד. אותה המשתתפת שיתפה אותי בכך שנהגה לאפות ולבשל יחד עם סבתה ומאז שהיא נפטרה לא הייתה מסוגלת להיכנס למטבח.
הסדנא שלי עוררה בה את התשוקה מחדש ונתנה לה חשק לחזור ליצור. מטפלת באוכל היא קראה לי ואני מצידי הבנתי לפתע כמה האוכל מהווה חלק משמעותי בחיי אנשים, כמה הוא מעורר רגשות, זכרונות והתרפקות על העבר.

מאז אותה הסדנה היא הגיעה אליי לסדנאות נוספות, בכל פעם שנכנסה בחיוך ובציפייה שמתי לב ששיערה הלך וגדל ואיתו גם הביטחון.
תחושת הסיפוק שלי התעצמה מפעם לפעם, ההתכתבויות בינינו בין הסדנאות, התמונות של המטעמים שהכינה למשפחתה והתגובות גרמו לי להבין שוב ושוב שאני נמצאת במקום הנכון עבורי ואין שמחה ממני לגעת בלבבות ולעזור לייצר זכרונות.

רביולי מאוהב, צילום: עצמי
רביולי מאוהב, צילום: עצמי

שמחה לשתף אתכם במתכון לעוגת התפוזים שלי, העוגה שאני מכינה עם הגשם הראשון, העוגה שמזכירה לי טעמים וריחות נוסטלגיים וגורמת לי לשמחה בבטן 🙂

לשכבת התפוזים:
2 תפוזים פרוסים דק
כוס סוכר
כוס מים
* להרתיח מים+סוכר, להוסיף את פרוסות התפוזים,להנמיך את האש ולבשל כ5 דקות.
לצנן מעט ולהניח צמודות אחת לשניה בתבנית משומנת.

 

לעוגה:

 

4 ביצים
200 גרם סוכר
כפית משחת וניל
מעט מלח
גרידת תפוז
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
חצי כוס שמן
230 גרם קמח
100 גרם שקדים טחונים/קוקוס טחון-ניתן לשלב
2 כפיות אבקת אפיה

 

* לטרוף ידנית בקערה ביצים, סוכר, וניל, מלח, שמן, גרידה ומיץ תפוזים.
* לערבב את המצרכים היבשים בקערה נפרדת ולהוסיף למסה, לערבב רק עד לאחידות. ככל שנערבב פחות, כך העוגה תצא אוורירית יותר.
* להעביר ל2 תבניות אינגליש קייק עם פרוסות התפוזים בתחתיתן ולאפות ב160 מעלות בתנור שחומם מראש, כ40 דקות.
*את יתרת סירופ הסוכר ניתן לשפוך על העוגה לתוספת עסיסיות.
* הכוסות במתכון הן כוסות מדידה אוניברסליות.
עוגת התפוזים שלי, צילום: עצמי
עוגת התפוזים שלי, צילום: עצמי

מכירים אנשים הסובלים מפוביות למיניהם או אולי כאלו שמאוד רוצים לבשל/לאפות עבור המשפחה שלהם ומרגישים שמשהו חוסם אותם ?
מוזמנים לספר להם עליי , אשמח לעזור.

כל הפרטים ליצירת קשר, מתכונים שווים ועוד מחכים לכם באתר שלי – https://oranitush.com/