מזולה משיקה סידרת מוצרים חדשים לאפייה, שמתאימה במיוחד לאלה שאוהבים לאפות פרווה, ונותנת מענה לשומרי המטבח הכשר עם תוצאות מפתיעות וטעימות במיוחד.
בסדרה שני מוצרים לאפייה: מזולה בטעם טבעי ללא מלח ומזולה בטעם חמאה.
שמחתי לקבל הזמנה לסדנת אפייה ב-"4chef" , להתנסות במוצרי מזולה לאפייה החדשים. מה גם שאת הסדנא העבירה האושייה הקולינרית – פסקל פרץ רובין.
את פסקל אני באופן אישי מאוד מעריכה, אוהבת את טעמי מטבחה הפרטי ומחזיקה קבוע את ספרי הבישול והאפייה שלה. (נו…סוף סוף נפגשות…)
הנשנושים ממעשי ידיה של פסקל… והכל על טהרת המזולה לאפייה
מזולה, המותג המוביל מבית יוניליוור, עושה מהפכה באפייה הביתית ומשיק סדרת מוצרים חדשה – מזולה לאפייה.
סדרת המוצרים של מזולה לאפייה ממשיכה את מסורת האיכות של מוצרי מזולה. המוצרים בסדרה עשירים בשמן קנולה, מהווים מקור מצויין לאומגה 3-6, אינם מכילים שומנים מוקשים, לא מכילים כולסטרול ויש בהם פחות שומן רווי מכל מרגרינה אחרת או חמאה ופחות מ-1% שומן טרנס.
המוצרים לאפייה בסדרת מזולה מעניקים טעם נהדר לעוגות ומאפים.
בסדנא, פסקל הכינה לנגד עיננו 3 סוגי מאפים, כשבכולם מזולה לאפייה וכמובן שגם טעמנו.
לחם פסטו – שלבים בהכנת הלחם
לחם הפסטו לאחר האפייה- הלחם היה מאוד רך-ספוגי ומאוד טעים
המאפה השני היה מאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום
המאפינס לאחר האפייה – גם המאפנס היה מאוד רך ובטעמים מפתיעים
מתכון למאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום – של פסקל פרץ-רובין
החומרים ל-12 יחידות
70 גר’ מזולה חמאה לאפייה, מומסת
100 גר’ קוטג’ 5% שומן
1 גביע שמנת חמוצה
2 כוסות קמח תופח, מנופה
קורט מלח
1 כף סוכר
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 גמבות קלויות, קצוצות דק
3-4 גבעולי בזיליקום, קצוצים
2 כפות זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים
2 ביצים
מלח ופלפל, לפי הטעם
הוראות הכנה:
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית שקעים משומנת ואופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש ונקי.
מצננים ומשחררים בזהירות מהשקעים.
המאפה השלישי: עוגת פרג ותפוחי-עץ
מתכון לעוגת פרג ותפוחי עץ – המתכון של פסקל פרץ-רובין
החומרים לתבנית 26 ס"מ
לבצק:
4 תפוחי עץ בינוניים חמצמצים
3 כפות סוכר
6 ביצים, מופרדות (לחלבונים וחלמונים)
½1 כוסות סוכר
200 גרם גרגירי פרג, טחונים
100 גרם מזולה לאפיה, מרוככת
2 כפות קורנפלור- עמילן תירס
1/2 כוס קמח תופח, מנופה
3-2 כפות של אגוזי מלך גרוסים או כף צימוקים.
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
5 כפות אבקת קקאו
3-4 כפות מים או חלב
1 כפית ברנדי או וניל
50 גרם מזולה בטעם חמאה
לעיטור:
1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים או אגוזי פקאן
ההכנה:
קולפים את התפוחים, מנקים מליבה וחותכים לקוביות.
מניחים בסיר קוביות תפוח ו-3 כפות סוכר. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות, מסננים ומועכים את התפוחים.
מערבבים את התפוחים המעוכים עם חלמונים, פרג, המזולה וקורנפלור.
מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד קבלת קצף גמיש ויציב.
מקפלים את הקצף לתערובת, ולאחר מכן את הקמח.
יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת, ומשטחים. ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים.
לציפוי- מניחים בסיר בינוני את הסוכר אבקת הקקאו, המים הברנדי או וניל . מניחים על להבה נמוכה ובוחשים קלות להמסה מוסיפים את המזולה ובוחשים להמסה חלקה. יוצקים את הציפוי החם על העוגה הקרה. מאחסנים במקרר ומעטרים בשבבי השקדים או באגוזי הפקאן.
מוצרי סדרת מזולה לאפייה מוצעים באריזות של 200 גר’ במחיר מומלץ לצרכן של 5.5-7.5 ₪.
את המוצרים ניתן להשיג בכל רשתות השיווק.
כתבה, צילמה וערכה: נדיה היבא