כמו שרובכם יודעים אישתי דתיה ואני חילונית.
הבית שומר שבת וכשרות, דבר שבהתחלה היה מאוד מורכב מבחינתי, תוסיפו על כך את העובדה שאני זו שמבשלת בבית (היא ידועה בכך שהיא שורפת קורנפלקס :),
אז למדתי את חוקי הכשרות.
וכך המורכבות הזו הפכה כבר להרגל של שנים.
פעם אחת בשנה העניין מורכב יותר – לקראת פסח.
הניקיונות, המטבח שנעטף בנייר כסף, הכשרת הבית (זה לא ניקיון רגיל. זה טקס שעושים כאשר מערים מים רותחים על השולחן למשל כדי להפוך אותו לכשר), הורדת הכלים המיוחדים לפסח מהבוידעם, השאלות שסובבות בבית: האם אפשר להכשיר כלי מסוים ואם כן איך.
מורכב, כבר אמרתי?
ואחרי 13 שנה יחד, כמעט והתרגלתי גם לזה.
השנה, המשפחה שלי (החילונית, זוכרים?) הזמינה אותנו לעל האש בשבת.
ברור לי שאשתי לא תוכל להגיע (גם שבת וגם יהיו שם פיתות…), אז צובט לי בלב שאני נוסעת אליהם לבד.
פתאום המורכבות קצת קשה יותר.
ובכל זאת, מכיוון שהחיים של רובנו מורכבים מהרבה דברים יחד. חשבתי על המתכ9ון הזה שמערבב את כולנו ובגלל השילוב של הכל יחד הוא יוצא טעים.
אה…והמתכון הזה פשוט ולא מורכב 🙂
סלט איטריות אורז עם סלמון:
מצרכים:
חבילת איטריות אורז
חצי שקית פול קפוא *
שקית כרישה חתוכה*
* (אפשר גם טרי כמובן, אבל אני מעדיפה פשטות וקלות במטבח)
1 טבליה של רוטב סצ'ואן של דורות
2 טבליות ג'ינג'ר של דורות
2 טבליות שום דורות או 4 שיני שום טריות
200 גרם סלמון חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן זית
3 כפות רוטב סויה
2 כפות צ'ילי מתוק
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומבשלים את האיטריות כ 5 דקות לאחר הרתיחה של המים עד שהן נגיסות עדיין ולא רכות מדי
במקביל מחממים שמן זית במחבת רחבה ומוסיפים את השום והג'ינג'ר
שמים במחבת את הכרישה והפול ומטגנים עד השחמה
מוסיפים את הסצ'ואן, הסויה והצ'ילי המתוק
ממליחים ומפלפלים
שימו לב שהסויה מלוחה ולכן דרוש מעט מלח
מוסיפים את קוביות הסלמון וממשיכים בערבוב כשתי דקות, כדי שהסלמון יישאר עסיסי ולא עשוי מדי
ניתן לוותר על הסלמון ולהפוך את המנה לטבעונית
כאשר האיטריות מוכנות – מעבירים אותן למסננת ומניחים להתקרר
מערבבים את הכל יחד ומגישים קר או חם
זה יכול היות סלט, מנה ראשונה או מנה עיקרית
טעים מאוד וקל להכנה!