מוקפץ תאילנדי

בחורה עם מחשב נייד

מוקפץ ירקות טעים

מוקפץ מוצלח ביותר, עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים וחלבון. לפני ההקפצה הירקות מאוד צבעוניים. המוקפץ מכיל קוביות טופו, שלל ירקות ונבטי עדשים.
איך להכין נבטי עדשים?
1. להשרות עדשים ירוקות  (חומות) במים למשך 12 שעות, אפשר גם 24 שעות. העיקר להחליף מים בכל הזדמנות שמבקרים במטבח.
2. להעביר את העדשים למסננת ולכסות במגבת במקום קריר. בחורף אפשר להשאיר בחוץ, בקיץ מומלץ להניח במקרר.
3. סבלנות, תוך מספר שעות יופיעו זנבות חמודים של נבטים מבטן העדשים 🙂
איך להכין מוקפץ?
רכיבים:
חצי סלק
חצי גמבה אדומה חצי גמבה צהובה
קולרבי
קישוא
ברוקלי
כרובית
בצל
גזר
רבע כרוב
עשבי תיבול כגון בזיליקום
5 שיני שום
חבילת טופו
כף רוטב סויה
כף רוטב צ'יילי
פפריקה
כורכום
כמון
מוסקט
חצי כפית מלח גס
2 כוסות נבטים של עדשים
הוראות הכנה:
1. לשטוף את הירקות ולחתוך אותם, לבשל את העדשים במים 15 דקות (בזמן שהעדשים מתבשלים אפשר לחתוך את הירקות).
2. לחתוך את הסלק, גמבה אדומה וצהובה, קולרבי, קישוא, בצל, כרוב ובזיליקום.
3. לסנן את המים מהעדשים
4. להוסיף למחבת: מים חדשים, עדשים שבושלו מעט, ירקות וטופו
5. לבשל עד שהירקות מתרככים, במקביל להוסיף תבלינים ורטבים.
6. לתקן תיבול ולהגיש בחיוך.

הצעת הגשה 1- אפשר לאכול לצד סלט, פרוסת לחם ואבוקדו

הצעת הגשה 2- לאכול את המוקפץ יחד עם סלט חי, צנים ופטרייה ממולאת. הפיטריה ממולאת בטופו רך, שום ורבע פרוסה של גבינה צהובה טבעונית.
איך מכינים פטרייה ממולאת?
1. לשבור לפיטריה את הרגל (אוי זה אלים)
2. להכניס את הטופו הרך לתוכן הפיטרייה
3. לחמם את הפטרייה בתנור ב200 מעולת ל20 דקות
4. להניח רבע פרוסה של גבינה צהובה טבעונית מעל ולחמם בתנור עוד 5 דקות
המוקפץ נותן לי ירקות מבושלים וחלבון, האם זה מספיק?
כשאני בונה תפריט הוא מותאם ספציפית לצורכי כל מטופל. התשובה לשאלה תלויה בתיאבון ובשעה ביום. בצהריים מומלץ להפחית בכמות הפחמימות ולכן המוקפץ בלבד היא מנה מצוינת בפני עצמה. מי שרוצה פחמימות- ניתן להוסיף על הסלט שיבולת שועל או תירס או פרוסת לחם. לרעבים מאיתנו- אפשר להגדיל את כמות הסלט ומקסימום לאכול 2 פרוסות לחם במקום פרוסה אחת.
בתאבון
שקמה
תזונאית, דיאטנית, דיאטטיקנית
לעוד מתכונים