אחד הדברים שלמדתי מהמדריכה הכה חיננית ומהממת שלי משומרי משקל , הדר, שאסור לגווע! חייבים להכין מראש אוכל לרגעים האלה כשמגיעים מאוחר מהעבודה ומסתערים על המקרר. חמור יותר מבחינתי אלו הימים שנגמרו לי הנקודות ואני עדיין חייבת (!!!!) לאכול משהו חם וריחני עכשיו. עכשיו זה בדרך כלל בתשע בערב אם לא מאוחר מזה. אסון כבר אמרנו?
לטובת המקרים הללו ולעוד הרבה אחרים אני מכינה את המוקפץ הכי דל קלוריות ושומן שתכירו – שעועית ירוקה ופטריות מוקפצים יחדיו ,מתובלים וטעימים. מה שנשאר מהתערובת לוקחים למחרת לעבודה ואוכלים עם חלבון איכותי כמו דג סלמון והנה לכן ארוחה כיד המלך שלא באה לידי ביטוי בנקודות רבות.
לנוחיותכן מציינת ליד כל אחד מהמצרכים ניקוד של שומרי משקל.
הכמות שיוצאת די גדולה. סה"כ 3 נקודות לכל התערובת – כך שכל כף קרובה לאפס קלוריות!
הערה: לארוחה חגיגית במיוחד אפשר להוסיף כפית שומשום לקראת סוף ההקפצה. אני מוותרת בדרך כלל ושומרת על היעדר הקלוריות מהתערובת הטעימה הזאת.
מצרכים:
1 כף שמן זית להקפצה – 3 נקודות
2 סלסלות פטריות טריות שטופות וקצוצות גס מאד – אין ניקוד
שקית שעועית ירוקה סנפרוסט מופשרת – אין ניקוד
2 קוביות שום דורות- אין ניקוד
כפית שטוחה מלח גס – אפשר פחות לפי טעמכן.
איך מכינים?
מרתיחים בסיר גדול מים וחולטים את השעועית הירוקה כחמש דקות. מסננים למסננת ושוטפים במים קרים.
מחממים כמה שניות סיר עם שמן זית ,מוסיפים ומערבבים את קוביות השום לדקה , מוסיפים את הפטריות ומערבבים על האש להקפצה קלה.
מוסיפים את השעועית הירוקה, מערבבים ומוסיפים את המלח הגס.
מערבבים דקה שתיים נוספות על האש ומעבירים לקערה.
בתיאבון!
מתכונים נוספים דיאטטיים:
מאפינס תפוח עץ בדבש – http://6dna9.hosts.cx/diti_kitchen/?p=184
דג סלמון בשקית http://6dna9.hosts.cx/diti_kitchen/?p=164
פשטידת קישואים ובצל דיאטטית http://6dna9.hosts.cx/diti_kitchen/?p=155
מאפינס פטריות ובצל http://6dna9.hosts.cx/diti_kitchen/?p=148
סלט פלפלים קלויים עם גבינה בולגרית http://6dna9.hosts.cx/diti_kitchen/?p=78