כבר העלתי בבלוג כמה וכמה מתכונים של ״מוקפץ״ כי אוכל מוקפץ זה האוכל האהוב עלי ביותר.
אם מאמצים את הטיפים שנתתי במדריך להכנת המוקפץ המושלם ומשתמשים בווק טוב, שהאוכל לא נשרף בו או נדבק אליו, אפשר לגוון ולהכין איסוף אפשרויות! אצלי אין מנה זהה לקודמתה. אם אני רוצה לחזור במדוייק אני נכנסת לבלוג. באמת!
במנה הזו שילבתי את המרכיבים לפי ההנחיות שנתתי במתכון במדריך:
- פחמימה: ספגטי – כן כן! יוצא מעולה וגם לא מתרסק בערבוב
- ירקות: פטריות, זוקיני, נבטים
- חלבון: טופו
- רוטב: סויה עם חמאת בוטנים
לקראת החג, גם אני התחדשתי, והשתמשתי בווק החדש שקיבלתי להתנסות מפוד אפיל. הווק גדול -קוטר 30 ס"מ, מצופה שיש שחור, מה שהופך אותו ללא קל, וכך ניתן לפתח שרירים תוך כדי בישול , אבל הכי חשוב שלאחר הבישול האוכל מחליק ממנו החוצה בקלות. נון סטיק במיטבו! טוב, אתם כבר מבינים שהוא מומלץ. הווק נמכר כעת במבצע 245 ש"ח
כמו בכל שנה, גם הפעם, לקראת ראש השנה, אתן בבלוג כמה אפשרויות למתנות שכל מי שאוהב מטבח ישמח לקבל. אז נתחיל במוצרי food appeal שהשיקה לקראת החגים את אולם התצוגה החדש שלה בראש העין, באירוע נוצץ ומושקע (עפ"י מקורות זרים, היות ועקב תשישות מקומית, שתקפה בדיוק בזמן האירוע, לא הצלחתי להגיע אליו). בחנות היצע ענק של כלי בישול, תבניות, וכל הדרוש לאפייה מוצלחת ומודרנית (עם תבניות מיוחדות). את נושא האפייה של פוד-אפיל תוביל הפרזנטורית רחל ור-ניר ותשמש גם כקונדיטורית הבית של פוד אפיל. למי שלא מכיר, רחל היא אומנית קונדיטוריה, מדריכת סדנאות אפייה ומנכ"ל פוד אפיל אייל שרון אמר שהבחירה ברחלי נועדה להמחיש לחובבי האפייה שהכול אפשרי. באתר החדש של פוד אפיל תינתן במה לעולם האפייה ולהדרכה מקצועית של האופים הביתיים. רחלי תיתן טיפים ותשתף במתכונים ידידותיים ומתוקים במיוחד. בנוסף, רחלי תסייע בפיתוח מוצרים מותאמים לקהל הישראלי בתחום האפייה.
.
שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי: חיים וטעים – אורלי כהן, העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשת:פשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן קבל התראות שלא תפספסו…
מוקפץ של נודלס ופטריות בסויה וחמאת בוטנים
המרכיבים ל-5-6 מנות נדיבות לפי סדר הוספתם:
- 2-3 כפות שמן זית או קנולה
- 4 בצל ירוק קצוץ
- 3 שיני שום פרוסות
- 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ (פחות או יותר לפי הטעם)
- 2 כפות ג׳ינג׳ר קצוץ
- 2 סלסלות פטריות חתוכות לרבעים
- 1/4 כרוב חתוך לקוביות (לא חובה)
- 2 זוקיני חצוי לאורך ופרוס דק
- 1 חבילת טופו (כ-300 גרם) חתוכה לקוביות ומושרית כחצי שעה ב-1/4 כוס סויה ו-1/4 כוס מים
- חבילת ספגטי או נודלס (500 גרם) מוכנה לפי הוראות היצרן פחות דקה – שתיים (כי אח"כ מבשלים אותם יחד עם הרוטב)
- 1 סלסלת נבטים
.
לרוטב:
- נוזלי המשרה של הטופו
- 1/4 כוס סויה
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 2-3 כפות מים רותחים
.
להגשה:
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
- 2-3 בצל ירוק חתוך לפיסות של 5 ס״מ
- חופן נבטים
- 50 גרם בוטנים קלויים לא מומלחים קצוצים
- 1-2 ליים חתוך לרבעים
אופן ההכנה:
- עכשיו עובדים מהר, לכן חשוב שכל המרכיבים יהיו מוכנים בקרבת מקום. מחממים את הווק על להבה גדולה, מוסיפים מעט שמן ומיד תוך בחישה כי זה נוטה להישרף מהר, את הבצל הירוק, השום, הפלפל החריף, הג'ינגר והפטריות.
- מקפיצים: מטגנים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות ומוסיפים את הכרוב (אם החלטתם להוסיף) והזוקיני להקפצה עדינה של 2 דקות נוספות.
- מסננים את הטופו (שומרים את המשרה), ומוסיפים את הטופו לווק לעוד הקפצה של דקה בערך.
- מוסיפים פנימה את הנודלס.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל.
- מערבבים בעדינות ומבשלים יחד 2 דקות לאיחוד טעמים.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הנבטים. מערבבים בפעם האחרונה ומגישים לשולחן, יחד עם כל מרכיבי ההגשה בצד או מעל, כרצונכם.
בתיאבון!
חיים וטעים!
חברים שלי, הכנתם מתכון שלי? אשמח אם תשתפו אותי. איך יצא? אהבתם? לא אהבתם (חלילה וחס)? קראתם את המתכון ומשהו לא ברור? אני כאן לענות ולעזור. זה הכיף שלי. רק תנו לי סימן קטן (לייק או תגובה יתקבלו בהמון תודה ואהבה).
לסיכום: אם ישאלו אתכם מה לקנות לכם לחג, או שתרצו לפנק את עצמכם במוצר טוב, נתתי לכם רעיון – ווק בציפוי שיש של פוד אפיל.
אתר פוד אפיל: http://www.foodappeal.co.il/
פייסבוק: FoodAppeal
שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי: חיים וטעים – אורלי כהן, העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשת:פשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן קבל התראות שלא תפספסו…