מוקפץ כרוב לבן עם זוקיני וחמוציות

מתכון למוקפץ הכי קל ומהיר בעולם, וגם משביע, בריא, טעים בטירוף וורסטילי.

הייתי באמצע ההכנה של עוגיות ספורטיביות משיבולת שועל, תפוח וגבינת גאודה בתנור והארומה שלהם

עטפה את כל הבית (המתכון בדרך).

ברור שהרעב יגיע מוקדם או מאוחר, וכשזה מגיע חשוב שיהיה מהר, טעים וספורטיבי.

נזכרתי בכרוב במקרר שתכננתי עליו בימים אחרונים, כאשר היתרון שלו – קל לחתוך, בריא ומשביע מאוד,

טעים ומשתלב בקלות עם מגוון ירקות ורטבים. כרוב עם זוקיני וחמוציות.

מכאן עניין של כמה דקות עד שהמנה הייתה מוכנה ואני מרוצה.

מצרכים:

כרוב לבן בינוני

זוקיני גדול

בצל גדול

2-3 שיני שום

חופן חמוציות ללא סוכר

מעט שמן קוקוס לשמן את המחבת או ווק

כף רוטב סויה

כפית שטוחה של מלח אטלנטי

חצי כפית פלפל שחור

כפית תימין

כפית פפריקה מתוקה

כפית סילן תמרים ללא סוכר

2 כפות גבינת גאודה עיזים מגורדת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מאדים בצל ושום עם מעט שמן קוקוס במחבת גדולה או בווק. כרוב תופס בהתחלה הרבה נפח שיורד

בתהליך הבישול.

2. חותכים את הבצל לקוביות, כרוב לרצועות, זוקיני לקוביות, מועכים שום וקוצצים, אפשר לקצוץ מעט את

החמוציות במידה והן גדולות.

3. מוסיפים כרוב, זוקיני וחופן חמוציות, מאדים יחד עד שנפח של הירקות מעט יורד.

4. מתבלים במלח אטלנטי, פלפל שחור, כף רוטב סויה, כפית פפריקה ותימין, כפית סילן.

5. גבינת גאודה מגורדת מוסיפים בסוף, מערבבים פנימה וסוגרים את האש.

שדרוגים:

אני מאוד אוהבת גבינת עיזים טובה, זה הופך את המנה למיוחדת מאוד וטעימה וטירוף.

אפשר להשתמש בכל סוג של גבינה שאתם אוהבים או גבינת פרמז'ן.

מי שלא אוהב או לא אוכל גבינה מכל סיבה אחרת – ממש לא חובה, המנה מטריפה וטעימה בפני עצמה.

בסיס המוקפץ הוא הכרוב, ואם אין לכם זוקיני – אל דאגה. אפשר להוסיף רצועות גמבה, קישוא, ואפשר

רק עם כרוב או כל ירק שנמצא ברשותכם ונראה כמתאים.

שיהיה לכם בתיאבון

בהרבה אהבה

ג'ני