להקת מוצארט גרופ פורצת את גבולות המוזיקה הקלאסית, ולא רק בשילובה עם מוזיקת עולם ובכלל מוזיקה עכשווית , כפי שאנחנו מכירים משילובים שונים, כגון : הפילהרמונית בג'ינס, מוזיקת רוק כבד עם סימפוניה ועוד. היה גם לא מזמן את האירוע שסיקרתי על " שירי טירוף האהבה" שהוא חלק מטרילוגיה שמשלבת מוזיקה קלאסית עם סגנונות מוזיקה אחרים.
הפעם מדובר על מופע מוזיקלי קומי, הלוקח את המוזיקה הקלאסית למקום נגיש וקליל, המאפשר לקהל ליהנות מהמוזיקה ולצחוק . כן כן… שמעתם נכון… לצחוק!
חברי האנסנבל שמחים לדעת שהם מנגישים את המוסיקה הקלאסית שרבים מחשיבים אותה כחד גונית, גם לקהלים נוספים שלרוב מתקשים להנות מהסגנון הקלאסי.
רביעיית המיתרים הפופולארית ביותר בפולין ידועה בזכות השילוב שהיא עושה בין מוסיקה קלאסית וקומדיה. המופע, מוסיקלי וקומי כאחד, מציג, מחד יצירות קלאסיות של מלחינים כגון אנטוניו ויוואלדי, ווולפגנג אמדאוס מוצרט ומאידך, שובר את הרצינות המתלווה למוסיקה הקלאסית עם אלמנטים קומיים מובהקים, המשלבים בדיחות מוסיקליות מעולם מוזיקת הקאנטרי, הכליזמר, הטנגו, הגראנג', הבלוז, גרשווין, הביטלס, ג'יימס בונד, מונטי פייטון ועוד.
ואתם חשבתם שלפולנים אין חוש הומור… 🙂
אז מי היא להקת "מוצארט גרופ" ?
הלהקה מורכבת מארבע נגנים בכלי מיתר: פיליפ חסלר (כינור), מיכאל סיקורסקי (כינור), פאוול קובאלוק (ויולה) ובולק בלסזיק (צ'לו).
חברי אנסמבל "מוצארט גרופ" החלו את דרכם המוסיקלית בשנת 1995. בתחילה, הם הציגו בדיחות מוסיקליות קצרות בטלוויזיה (Canal Plus Televison) . הם הופיעו לראשונה בשנת 1997 בתחרות PAKA ללהקות הקברט הצעירות של פולין בקרקוב. כבר באותה שנה, הם יצאו עם מופע מלא ראשון: "מוצארט עדיין חי". מאז הם הופיעו ברחבי אירופה, בקנדה, בארה"ב ובאסיה.
נקודת ציון חשובה בהיסטוריה של האנסמבל סומנה בשנת 2011, בה סיבוב הופעות שנמשך 7חודשים בלבד כלל 150 הופעות ב-24 מדינות ו-4 יבשות! בין היתר הופיעה הרביעייה בבחריין, לטביה, טורקיה, מקסיקו, קוסטה ריקה, ארה"ב, אסטוניה, סלובקיה, פורטוגל וצרפת.
הם זכו בפרסים רבים כמו הגראנד- פרי של פסטיבל הסאטירה והקומדיה בלידזברק, ואת פרס פינגווין הברונזה, אשר מוצג בבירת המוסיקה הפולנית- זיילונה גורה. הם עשו שיתופי פעולה עם אמנים כדוגמת בובי מקפרין ואירק קרוסני. הם הוציאו שני DVDומכרו מעל 100,000 עותקים.
השנה הלהקה יוצאת במופע חדש לכבוד חגיגות 20 שנה "MozART travels" .
מתוכננות להמשך השנה מספר הופעות: 3 מופעים בישראל, 3 שבועות של הופעות בפריז, פסטיבל המוסיקה La Jolla בקליפורניה וברחבי ארה"ב ועוד.
אז כאמור הם מגיעים לארץ לשלוש הופעות בלבד. אחת בתל אביב, אחת בירושלים ואחת בחיפה. פרטים על ההופעות צירפתי מטה.
מוזמנים להזמין כרטיסים למופע הקרוב אליכם… ולהביא טישו איתכם(הפעם הדמעות הם לא של עצב ;-))
XOXO
אחת שיודעת 😉
תאריכי המופעים:
23.6.16 , יום חמישי, שעה 20:30 – היכל התרבות ת"א . איוונטים- *9066www.eventim.co.il
24.6.16, יום שישי , שעה 13:00 – תיאטרון ירושלים . בימות *6226www.bimot.co.il
התיאטרון 02-5605755 www.jerusalem-theater.co.il
25.6.16 , מוצ"ש , שעה 20:30 – אודיטוריום חיפה . ברק כרטיסים 04-8377777
www.barak-tickets.co.il
מחיר כרטיס : 149-279 ₪