כשמבטיחים לי שוקולד וחברות טובות אני מתייצבת. אז כשהוזמנתי לסדנת אפיה של קהילת רגע מתוק, שנושאה המרכזי הוא שוקולד, לא היססתי לרגע.
אחרי כל החיבוקים והנישוקים הייתה הרצאה מחכימה ומעשירה של הדר חכון, טכנולוגית פיתוח שוקולד בשטראוס.
ואז התחיל הכיף, נכנסנו גם להתלכלך קצת במטבח, כי אין כמו לשקוע בשוקולד מומס עד לאמות ידייך.
אם כבר מתכון אז שיהיה קל ובלי הרבה כלים
האהבה שלי לאפיה מתחרה בשנאתי ללכלוך והעיקרון המנחה בכל מתכון הוא שיהיה קל, בלי ללכלך יותר מדי כלים, מהיר והכי חשוב טעים. עכשיו ברור לכם שאחרי כל ההקדמה הזו המתכון שאתן לכם מלכלך קערות בלי סוף, אבל עדיין קל להכין אותו.
שוקולד הוא אהבה שלא תלויה בדבר
המתכון לא קל במובן של משחק ילדים, אבל קל בהחלט אם הפעלת מיקסר נכללת ברשימת הכישורים שלכם ואפילו אין צורך להפעיל תנור. אני אזכיר לכם אחר כך כשתודו לי, כי שוקולד זו אהבה שלא תלויה בדבר, תמיד עושה פרפרים בבטן ומעלה חיוך בכל שעה ובכל מקום.
מוס שוקולד מריר מהיר
המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר 60% עלית
30 גרם חמאה
קורט מלח
2 כפות סוכר
300 מ"ל שמנת מתוקה 38% להקצפה
כפית תמצית/מחית וניל
2 ביצים L (חשוב שיהיו טריות)
כף ברנדי, בייליס או ליקר תפוזים (קוואנטרו/גרנד מרנייה)
אבקת קקאו
פירות להגשה
אופן ההכנה:
שוברים את השוקולד לקוביות.
ממיסים את השוקולד על בן מרי יחד עם חמאה וקורט מלח תוך כדי ערבוב מדי פעם.
בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת רכה במרקם של יוגורט.
מפרידים את הביצים, מוסיפים את החלמונים לקצפת ומערבבים.
את החלבונים מעבירים לקערה ריקה, נקייה ויבשה. מוסיפים קורט מלח לחלבונים ומקציפים עד לקבלת קצף נוקשה (המבחן האולטימטיבי הוא להפוך את הקערה מעל הראש).
מקפלים את השוקולד המומס עם הקצפת, מוסיפים כף ליקר (אני הוספתי ליקר תפוזים) מערבבים עד שהתערובת אחידה.
מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת הקצפת והשוקולד כדי לא להוציא ממנה אוויר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מצננים 30 דקות במקרר.
להגשה, מפזרים אבקת קקאו, מעבירים לכלי הגשה אישיים ומוסיפים פירות בצד.