מוס שוקולד טבעוני של ג'יימי אוליבר

מוס שוקולד טבעוני עם מרכיב סודי שמכינים בקלות ובמהירות. המוס עשיר, קרמי וטעים מאד ומתאים לשומרי כשרות, רגישים ללקטוז וביצים.

image

כשראיתי את המוס הטבעוני הזה אצל ג'יימי אוליבר, הידוע גם בשמו השף העירום, ידעתי שאני הולכת להכין אותו. ליתר דיוק, חיכיתי ממש שיגיע סוף השבוע ויהיו לי "לקוחות" למוס, כלומר שבני וזוגתו יבואו לארוחת שבת, כי אחרת נאכל אותו אנחנו וזה לא רצוי, כי אחרי החורף בא האביב ואני רוצה להשאר חטובה במסביב…

בצירוף מקרים מושלם, נפל לידי המרכיב הסודי והמפתיע של המוס, וזה התיישב לי בול. נו… מתי כבר סוף השבוע???

גם אם אתם לא טבעונים, המוס אינו חלבי ולכן מתאים לשומרי כשרות, לרגישים ללקטוז ולביצים.

לפני שאספר לכם מהו המרכיב הסודי, אבקש מכם להיות עם ראש פתוח, בבקשה אל תברחו לי!

ג'יימי אוליבר משכנע ומתאר את העניין בצורה נהדרת בסרטון שבקישור. אני השתכנעתי! נסו ולא תצטערו. מילה שלי.

המרכיב הסודי כאן הוא מרכיב מפתיע ביותר: ממרח טופו משי. לא, זה לא הטופו הרגיל! טופו משי זה דבר אחר, משהו שאכלתי בעבר רק בחו"ל.

הבסיס של הקינוח הזה מורכב מ- 3 מרכיבים בלבד! אליהם מתווספים נותני טעם, שאותם ניתן לגוון.

image

המרכיבים לקבלת 6 מנות (בגודל ספלי אספרסו):

  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי (75% מוצקי קקאו לפחות)
  • 1 חבילת ממרח טופו משי ( SILKEN TOFU של Mori-Nu 349 גרם, כשר)
  • 80 גרם סירופ מייפל אמיתי (שזה בערך 1/3 כוס)
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף קוניאק
  • 1 כפית תמצית וניל טובה
  • אופציונלי: קורט מלח גס, פלפל צ'ילי גרוס

 להגשה:

  • חתיכות בננה צ'יפס
  • אגוזים, שקדים או פיסטוקים קצוצים
  • שוקולד מגורר
  • אבקת קקאו

לגיוון:

  • במקום קליפת לימון ניתן להשתמש בקליפת תפוז
  • במקום קוניאק, ניתן להשתמש בליקר תפוזים (גרנד מרנייה, קואנטרו וכו')
  • אפשר להוסיף פנימה אגוזים, שקדים, ערמונים, דובדבנים ומה לא…

אופן ההכנה:

  1. שמעתי מחברים שיש לטופו ריח לוואי. למרות שלא הרגשתי בכך, החלטתי ללכת על בטוח ולשטוף אותו. ניתן אולי לוותר על שלב השטיפה, זה יותר עניין של טעם אישי.
  2. לקחת את הטופו ולהניח בתוך מסננת מרופדת בבד דק ("רב מגבת" או בד חיתול וכדומה), לשטוף מתחת לזרם מים לכמה שניות ולנער מעודפי מים.
  3. להשאיר כך את המסננת לכמה דקות להגרת הנוזלים ואח"כ לסחוט היטב מכל הנוזלים.
  4. להעביר את הטופו הסחוט למעבד מזון ולהפעיל ל-30 שניות.
  5. להמיס את השוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם, וביניהם ערבוב (שלא ישרף), עד לקבלת נוזל אחיד וחלק.
  6. להוסיף למעבד המזון את השוקולד המומס, המייפל, הקוניאק , תמצית הווניל וגרידת הלימון (אם ברצונכם להוסיף משהו נוסף מהאפשרויות הגיוון, זה הזמן להוסיפם).
  7. להפעיל את מעבד המזון למשך דקה או קצת יותר עד לקבלת מוס אחיד, קרמי ומבריק.
  8. המוס מאד עשיר, ולכן לא מומלץ להגיש במנות גדולות אלא להעביר עם כפית לספלי אספרסו או כוסות של שוטים ולקשט באגוזים קצוצים, שקדים או בננות צ'יפס.

טופו משי ממרח

כמה מילים על הטופו בו השתמשתי: מדובר כאמור בטופו משי. הוא  אינו מכיל גלוטן ,  ללא חומרים משמרים , ללא צבעי מאכל מלאכותיים וללא רכיבים מהונדסים גנטית. ניתן לשמור אותו ללא קירור עד הפתיחה, אולם לאחר הפתיחה הוא נשמר במקרר עד יומיים (האמינו לי, ניסיתי יותר וזרקתי).

 הטופו מגיע בשלושה מרקמים שונים:

 Siken Tofu Firm טופו במרקם מוצק – מתאים לסלטים, להקפצה או לטיגון. 61 קלוריות ל-100 גרם. ניסיתי להקפיץ ויוצא מופלא ממש!

Siken Tofu Soft טופו במרקם רך – מתאים למטבלים, לרטבים ולשייקים. 40 קלוריות ל-100 גרם.

Siken Tofu Lite Firm ממרח טופו – מתאים למנות ראשונות, לממרחים מתובלים ולקינוחים. אחוזי שומן נמוכים – 1.31 גרם ב-100 גרם. 40 קלוריות ל-100 גרם.

המלצות וטיפים לשימוש בטופו משי מוצק:

  • לקבלת מרקם הדומה לזה של פילה דג – להקפיא למשך 48 שעות.
  • למרקם הדומה לעוף – להקפיא למשך מספר ימים. לפני ההקפאה לפרוס ולהפריד את פרוסות הטופו בניילון נצמד. הפשרה – שעה בטמפרטורת החדר או 3-2 דקות במיקרו, לייבש ולאחר מכן ניתן להכין אותו בגריל, בתנור ואפילו על האש.
  • להכנת מנות קארי, מוקפצים, תבשילי קדירה וסלטים בסגנון אסיאתי, כדאי לחתוך את הטופו לקוביות גדולות, להקפיא, להפשיר ולהכין את התבשיל הרצוי.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.