מוס ליים מרענן

עוגת לימונענע חתוכה

חוות תקוע - ליים  2016  צילום - בועז לביא

עוגת ליים  קלילה ועדינה

קבלתי פרי ליים  מחוות תקוע  על מנת לנסות את טעמו

וחוץ  משתיה עמו עלה בדעתי להכין קינוח קר שכן חם מאוד לאפות כרגע

רוצו להכין הטעם נפלא וקליל.

מוצאו של הליים הוא בדרום-מזרח אסיה. לליים קליפה ירוקה ודקה, טעמו מעודן וארומטי יותר משל הלימון, הוא עסיסי מאוד ואינו מכיל גלעינים. הליים פופולרי במיוחד במטבח האסייתי והתאילנדי. הוא מוסיף טעם וארומה ומשדרג מגוון סוגי מנות: תבשילי עוף ובשר, ירקות, סלטים, מרקים וקינוחים. במתכונים השונים משתמשים במיץ הליים ובגרידת הקליפה שלו, העשירה בשמנים אתרים.

לתחתית- פתי בר בטעם קרמל או לוטוס מורטבים במעט חלב.(תבנית 28 עגולה או חד פעמית בינונית עמוקה 30X20

למוס-

500 גרם גבינה 9%

1 מיכל שמנת חמוצה

3 מיכלי שמנת מתוקה

אריזת אינסטנט פודינג וניל (עדיף לבן ולא בצבע שמנת-יש כבר לכמה חברות כזה מצאתי של עלית ושל מיה )

1 שקיק ג'לטין 18  גרם מומסת בחצי כוס מים רותחים (100 מיל)

8 כפות סוכר לבן

קליפה מגוררת מליים אחד ומיץ מ-2 פירות מסונן

אופן ההכנה

ממסים את הג'לטין במים הרותחים

בוחשים את מיץ הליים וקליפת הליים עם הסוכר בקערה גדולה

מוסיפים את הגבינה ואת הג'לטין וטורפים יחד

בקערת המקצף מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים יחד עם תערובת הגבינה בעדינות

מעבירים לתבנית מתאימה . מי שרוצה מרובעת ומי שרוצה עגולה ובלבד שתכיל ליטר וחצי  לפחות.

מצננים היטב ומגישים מקושט בדובדבנים מסוכרים או קצפת למעשה כל דבר יתאים כאן.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.