הפעם החלטתי לארח בבלוג שלי את איילת עמית, ידידתי ממודיעין, אותה אני מכירה כ-15 שנה.
איילת, היא אמנית ובעלת סטודיו להדפס רשת אמנותי. היא מציגה בתערוכות רבות בארץ ובעולם ופעילה למען קידום האמנות. איילת כותבת את הבלוג "טור דה פארק" על המתרחש בסביבתנו, העיר מודיעין.
חומרים ל-6 מנות:
1 קופסה לבנה 5% (250 גרם) – * ראו הערה למטה
1 שמנת מתוקה להקצפה 32%
2+3 כפות אבקת סוכר
3 חלבונים
רבע כוס סוכר
קצת גרידת קליפת לימון ותפוז
סלסלת תותים טריים
1 חב׳ ערמונים בואקום
כוסות יין להגשה
אופן ההכנה:
חותכים את הערמונים לחתיכות גדולות ומפזרים בתחתית כל הכוסות.
משאירים כמה תותים יפים לקישוט הגביעים. את היתר טוחנים היטב במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה שתכיל אחר כך את הערבובים.
מקציפים את השמנת המתוקה עם שתי כפות אבקת סוכר ומפנים לקערה אחרת.
מקציפים את הלבנה עם 3 כפות אבקת סוכר ומוסיפים גרידת הדרים.
מוסיפים חצי מהשמנת המוקצפת בקיפול אל תוך הלבנה. מוזגים בשקית זילוף או בכף אל תוך הכוסות.
רוחצים את קערת המיקסר והמקצף ומייבשים היטב עם מגבת נייר.
מקציפים 3 חלבונים עם רבע כוס סוכר (מוסיפים בהדרגה סוכר אחרי שמתחיל להיווצר קצף), עד שהקצב יציב אך גמיש. מקפלים את הקצף אל תוך התותים עד יצירת תערובת אחידה.
מוזגים ממקצפת התותים לכל כוס מעל המוס הלבן.
מכניסים למקרר להתייצבות.
לפני ההגשה מקשטים בתות.
ויש גם בונוס:
את שארית התותים מערבבים עם שארית הקצפת ומוזגים לכוסות אחרות, ויש לנו קינוח נוסף, המתאים גם לילדים.
בתיאבון!
חיים וטעים!
הערות:
* אני מכינה את הלבנה בעצמי, בקלות, ע״י הוספת כף מלח לקנקן של 1.5 ליטר יוגורט נוזלי למזיגה 1.5% (תנובה) הנחתו בבד חיתול (או מגבת נקייה) מעל מסננת וסינון הנוזלים שבו במשך לילה, עד לקבלת לבנה נהדרת.
לבלוג של איילת: טור דה פארק
לחצו כדי לראות את עמוד הפייסבוק של איילת