מוסקטו כחול לשנה האזרחית החדשה

את השנה האזרחית החדשה החלטנו לפתוח בשתיית מוסקטו – יין לבן מתוק בבקבוק כחול של יקב ה"יוצר", המתאים לכך לא פחות מבקבוק השמפניה המסורתי,

הוא כל כך מרשים בצורתו, אבל גם בטעמו – מוסקטו יין לבן מתוק בבקבוק כחול של יקב היוצר, המתאים לא פחות מבקבוק השמפניה המסורתי, לחגיגות סופשנה האזרחית והרמת כוסית לשנה החדשה.

המוסקטו הוא יין לבן עם טעם מתקתק, קליל, ריחני ורענן, המיוצר באזור Lazio במרכז איטליה, מזן מקומי של ענבי מוסקטו לבנים, הגדל לאורך חופי Ulysses שבדרום Lazio. זן ענבי המוסקטו שייך לאחד מזני הענבים הוותיקים ביותר בעולם, ויש הסבורים שבמקור מוצאו במזרח התיכון, והוא שימש לעשיית יין עוד בימי יוון הקדומה. לשם בחירת הכרמים המושלמים, נערכו חיפושים באיטליה ואותרו בין רומא לנפולי הכרמים המתאימים במדויק ליצירת המוסקטו המבעבע.

יקב היוצר 15

מחיר מומלץ לצרכן: 39.9 שקלים. להשיג בחנויות היין המובחרות,  והוא מכיל 6.0% כהל.

יינות "היוצר" המופצים ונמכרים ברחבי העולם, מיוצרים ביקב המשפחתי הותיק מהגדולים בישראל, בשיתוף פעולה עם פיליפ ליכטנשטיין, יינן צרפתי בעל שם עולמי שעלה לישראל עם החלום לייצר כאן יין איכותי.

יקב היוצר 11

אמן היין הצרפתי פיליפ ליכטנשטיין

אמן היין הצרפתי פיליפ ליכטנשטיין למד את סודות המסורת הצרפתית של ייצור היין באוניברסיטת מונפלייה, בית ספר לאגרונומים המתמחה בגידול גפנים, וצבר כ-20 שנות נסיון באגרונומיה ובייצור יין.

בתחילת דרכו פיליפ עבד ביקב בדרום צרפת, ושימש כיועץ הכורמים בקורסיקה. לאחר מכן עלה לארץ עם חלום אחד: להביא את הניחוחות והעונג החושי מכרמי פרובנס להרי ירושלים. בשנים האחרונות עמל ליכטנשטיין יחד עם משפחת שור, בעלי יקב ארזה, מהיקבים הוותיקים בארץ על יצירה חדשה בהקמת יקב פרימיום איכותי ויצירתי.

במסגרת התהליך מעורב ליכטנשטיין בטיפול בכרמים כדי להבטיח התאמה של הזנים לתנאים הארץ-ישראלים, ויצירת סדרות יוקרתיות המבוססות על זנים ים תיכוניים ייחודיים, אשר זכו בפרסים בארץ ובעולם. פיליפ נחשב ליוצר ומומחה בתחום היינות, וכמו כן השתתף כשופט בתחרויות רבות בישראל ובאירופה.

יקב היוצר 21

עם החלום לייצר כאן יין איכותי. היקב מייצר כיום למעלה מ- 4 מיליון בקבוקים בשנה המשווקים ברשתות השיווק השונות ובחנויות היין. בשנים האחרונות נטע היקב כרמים בכל אזורי היין המובחרים בארץ, החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום, מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב, כדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן.

לקראת השנה החדשה רצינו להמליץ על קינוח מיוחד, טעים וקל להכנה:

אגסים ביין מוסקט מתקתק

המצרכים:

6 אגסים

1 בקבוק יין מוסקטו

מקל וניל (או 3 שקיות סוכר וניל)

1/2 כוס סוכר חום

1 כף סילאן

1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

1. קולפים את האגסים ושומרים על הגבעולים. חותכים פרוסה בבסיס כל אגס כדי שיוכלו לעמוד יציב.

2. משרים את האגסים לכמה דקות במים עם מיץ הלימון.

3. חוצים את מקל הווניל לשניים, ומוציאים בכפית את הגרגרים. מעבירים את האגסים לסיר רחב, ומוסיפים את התרמיל והגרגרים (או את סוכר הווניל)

4. מוסיפים את יין המוסקט, הסוכר, הסילאן ומיץ התפוזים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים 5-7 דקות. מידי פעם מרטיבים את האגסים ברוטב היין.

5. מעבירים את האגסים והרוטב לכלי חסין אש. ממשיכים לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות. רצוי להרטיב את האגסים במהלך האפייה.

6. מגישים פושר, אפשר עם כדור גלידת סורבה.

יקב היוצר 4

החיים על פי בלה
יועצת תקשורת, עיתונאית בנשמה, מחוברת בטבור לסצנה התל-אביבית, אוהבת את החיים הטובים, ומזמינה אתכם ליהנות יחד איתי.