מוסקה א-לה אלונה

למצרכים:

3 חצילים בינוניים

6 שיני שום פרוסות

1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים פרוס (לא חובה)

750 גרם בשר טחון

1 בצל גדול

צרור גדול של פטרוזיליה

תבלינים (אפרט בהמשך)

1 ק"ג עגבניות שטופות (או קופסא של עגבניות מרוסקות-850 גרם)

1/2 בקבוק של מחית עגבניות קלה של מוטי

מים

שמן לטיגון

להכנה:

לחתוך את החצילים לפרוסות בעובי 4 ס"מ וכל פרוסה לחתוך לשניים אבל לא עד סופה. נוצר משהו כמו כיס.

את הבצל והפטרוזיליה להעביר במג'ימיקס שיהיו חתוכים קטן. לערבב עם הבשר הטחון, להוסיף מלח, פלפל מעט פפריקה אדומה מתוקה.

ליצור קציצה גדולה ונדיבה ולמלא את כיס פרוסת חצילים בקציצה. למעוך מעט את הסנדביץ' שנוצר כדי שהקציצה תגיע לכל שטח החציל.

להמשיך ככה עם כל פרוסות החצילים. אם נשארו חתיכות של הקצוות או חתיכות חצילים מיותמות לא לזרוק! אם הכיס נקרע ונותרנו על 2 פרוסות חצילים לא נורא להצמיד לבשר זה יידבק.

לרסק את העגבניות במג'ימיקס.

בסיר גדול ורחב שמתאים לתנור לשים 4 כפות שמן עד שיהיה חם להוסיף את פרוסות השום והפלפל החריף. לערבב ולתת טיגון קצר לשים לב שהשום לא נשרף! להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה וחצי כף כורכום. לטגן עוד 1 דקה.

להוסיף את העגבניות המרוסקות לסיר וגם את מחית העגבניות. לערבב יחד להוסיף מלח, פלפל שחור וכף אבקת מרק עוף. להוסיף עוד 1 כוס מים רותחים ולבשל עד רתיחה.

אחרי רתיחה להוסיף פנימה את פרוסות החצילים.

לבשל על אש קטנה תוך כדי יציקת רוטב על החלקים העליונים שנשארו חשופים.

לכסות את הסיר עם נייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לשעה.

נפלא עם אורז לבן או עם לחם.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!