מוסד קולינרי ושמו "בני הדייג"

מסעדות "בני הדייג" עם מוניטין של 35 שנה, הינן כבר מזמן מוסד קולינרי מכובד, המונה כיום 5 סניפים: בנמל תל-אביב, בכפר-הים, על חוף הים בראשון לציון, במרינה בהרצליה וסניף כשר נוסף בגן-העיר, אשדוד. ועוד היד נטויה.

"בני הדייג" הוא כבר מזמן מותג ישראלי. היא לא רק עוד סתם מסעדת דגים, אלא רשת של מסעדות דגים ברמה גבוהה הפרוסה ברחבי הארץ, כשהיא שומרת על רמתה הקולינרית באדיקות מרובה במשך שנים רבות.

מאז שאני זוכרת את עצמי, המסעדה שאליה תמיד נהגנו ללכת כשהיינו צעירים בכמה שנים טובות, היתה מסעדת "בני הדייג" ביפו. הם היו בין הראשונים שפיתחו את הפורמט של מנת דג ולצידה מבחר ענק של סלטים, שלא לדבר על המסעדה שהפכה למפגש של הסלב של אז. ותמיד הם היו שם לקבל את הסועדים, בני רבא הבעלים ואימו לצידו – משהו שאיני שוכחת עד היום.

בני 4

רשת המסעדות "בני הדייג" בבעלותו של איש העסקים בני רבה (63), אכן קנתה ביושר את הפרסום והמוניטין שלה מאז פתח בני את המקום, בחלקו הדרומי של רציף ישן בנמל יפו, לפני כ-35 שנים ועד היום.

רשת המסעדות מונה כיום 5 סניפים: בנמל תל-אביב, בכפר-הים, על חוף הים בראשון לציון, במרינה בהרצליה וסניף כשר נוסף בגן-העיר, אשדוד.

בימים המיתולוגיים הראשונים של המסעדה ביפו, הגישו אצל בני הדייג את הדגים הטובים ביותר והטריים ביותר שהגיעו היישר מדייגי נמל יפו, ועל הדרך הוגשו גם תבשילים טריפוליטאים ממתכונים משפחתיים, מנות ראשונות מסלטים טריים וירקות מובחרים, ומנות עיקריות של דגים ובשרים ברמה קולינרית גבוהה ביותר. וכמובן כך בדיוק מתנהלות המסעדות ברשת גם היום.

בני 5

סיפורו האמיתי של בני מתחיל עוד מילדות – הוא גדל במכמורת ליד הים, לצד הדגים, ותמיד חלם לפתוח מסעדה, גם כאשר הסביבה התנגדה. ברבות הימים פתח את מסעדת חלומותיו בנמל יפו, שזכתה להצלחה אדירה והפכה למקום ברנז'אי לסלבס מהארץ ומהעולם. תמונותיהם מעטרים כיום את קירות המסעדה בנמל תל אביב.

"בשביל להצליח בעסקי המסעדנות, צריך להיות משוגע", אומר בני הדייג, שהוא ללא ספק אישיות צבעונית, אשר לא מותירה את האנשים סביבו אדישים. כיום בני חזר לאהבתו הראשונה – הים, וכך הוא יוצא מידי יום, השכם מאד בבוקר, אל הים כדי לדוג ולהביא את הסחורה הכי טרייה, שהסועדים יוכלו לקבל כבר לצהרים של אותו יום. את ניהול העסק העביר בני לילדיו יוסי, גיל ורינת המנהלים את הסניפים, והינם אחראים לתפעול העסק, כמובן תחת עינו הפקוחה של מייסד הרשת ואביהם, בני הדייג.

אנחנו בחרנו לסעוד בסניף התל אביבי של בני הדייג בנמל תל אביב. הנמל מדהים ביופיו, בייחוד בשקיעה ואנחנו אהבנו כל רגע, וכל מנה שהוגשה לנו.

בני 3

מבט בתפריט מגלה מיגוון  בלתי נדלה של דגים, פירות ים, בשרים ומנות ילדים, בקיצור – פתרון קולינרי לכל אחד.

באגף המנות הראשונות טעמנו קציצות דגים, טרטר דג היום, קרפצ‘יו דג, ארטישוק איטלקי בשמן זית ועוד.

באגף הדגים טעמנו דגים מעורבים, דניס, פילה סלמון, בר ים / לוקוס, בורי / בס / מושט, פילה אנטיאס, ברבוניה / לברק / פרידה / מוסר ים / צ׳יפורה ים.

הדגים מוגשים לפי בחירה: מטוגן בשמן עמוק / אפוי בתנור ברוטב לימון שמן זית ועשבי תיבול / אפוי בתנור במלח גס / אפוי בתנור ברוטב חמאה ושום / פתוח צלוי על הגריל

באגף הבשר טעמנו קבב טלה / סטייק פרגית,  צלעות כבש / סטייק אנטריקוט ועוד.

באגף פירות ים טעמנו שרימפס / קלמרי / מולים / סרטנים, פסטה פירות ים,  פרובנסאל / ברוטב חמאה שום ויין ועוד, מקומחים מטוגן / ברוטב חמאה שום ויין / ברוטב פרובנסאל / ברוטב שמן זית שום לימון.

באגף מנות ילדים מצאנו: שניצלונים, קבב טלה, מקלוני אנטיאס מטוגנים,  המבורגר, סטייק פרגית  והכל בתוספת צ'יפס.

בני - 1

הסניף בתל-אביב: יורדי הסירה 1, נמל תל-אביב

טלפון: 053-9444154 , 03-5440517

שעות פעילות: יום א'-ש' בשעות 12:00-00:00

אתר המסעדה: http://bennyhadayag.rest.co.il/