מה שנשאר – זה לא שאריות!

בואו נכין ארוחת ערב רומנטית של "סתם יום של חול" ממוצרים שמצאנו במקרר – אבטיח עייף, פסטה מבושלת, וגבינות שונות

אחת לכמה ימים אני פותחת את המקרר לא כדי להוציא משהו לאכול, אלא כדי לראות מה נשאר שם. ואצלי יש עקרון – מה שנשאר זה לא שאריות!

אני מוציאה מהמקרר את מה שנשאר: אורז לבן, פסטה, עוף צלוי, ירקות מבושלים, ירקות חיים שכבר לא ניתן לכנותם " ירקות טריים", פירות שהתרככו, גבינות ועוד… מתבוננת לרגע ומיד יש לי מנות חדשות: פשטידות מפסטה מבושלת וירקות, רוטב לפסטה מפטריות, עגבניות רכות וגבינות שונות שמצאתי במקרר, סלט עוף ואורז עם ירקות, ירקות מוקפצים עם רצועות עוף צלוי, קוקטיילים, עוגות וריבות מפירות רכים וכדומה.

היום בחרתי לשתף אתכם במתכונים שמתאימים לאירוח או לארוחת ערב קיצית רומנטית. התפריט כולל :

  • קוקטייל אבטיח בוודקה לפתיחה
  • ממשיכים עם פשטידת גבינות (ניתן להגיש עם סלט ירוק, סלט ערבי, או אשכול ענבים קטן)
  • לקינוח – גלידה עם פירות קצוצים (אפשר לשלב טעמים שונים ומגוון פירות לפי מה שיש בבית), סירופ מייפל או סילאן, אגוזים קצוצים…
  • ספל קפה ולילה טוב!

קוקטייל אבטיח בוודקה

המרכיבים

  • 2 כוסות אבטיח חתוך לקוביות
  • 1 כוס מי סודה
  • 1 כוס קרח גרוס
  • 1/4 כוס וודקה (ניתן להפחית או להוסיף בהתאם לטעם האישי)
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף אבקת סוכר (או דבש)

אופן ההכנה

  1. לערבב בבלנדר עד שהתערובת אחידה ויש עליה קצף יפה.
  2. למזוג לכוסות יפות , לעטר בנענע ולימון להגיש עם קוביות קרח.
  3. הולך נפלא עם גבינה בולגרית או פשטידת גבינות מהבילה

 

פשטידת גבינה

המרכיבים

  • 1/2-3/4 חבילת פסטה קצרה (מסולסלת, פרפרים, קונכיות וכו' – אפשר לערבב 2 סוגים), מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 2 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • אוסף גבינות שיש בבית במשקל כולל של 750גרם: גבינה 5% למריחה, קוטג', גבינה צפתית מפוררת, בולגרית/פטה מפוררת, צהובה מגוררת (קשקבל, פרמזן ואפילו עמק)
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית חרדל גרגרים
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות שומשום מלא (או רגיל) לזרייה על פני הפשטידה
  • פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. משמנים תבנית בגודל 30X40
  3. מכינים רביכה: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים כמה דקות ומוסיפים את החלב. ממשיכים לבחוש עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  4. מצננים מעט ומחלקים ל- 2 חלקים פחות או יותר שווים אין צורך למדוד!
  5. לחלק אחד מוסיפים את הפסטה יחד עם הגבינות (משאירים כ- 1/2 כוס גבינה מגוררת לפיזור מעל)
  6. לחלק השני מוסיפים את הביצים בזהירות תוך כדי בחישה (כדי לא לקבל חביתה).
  7. משטחים את תערובת הפסטה בתבנית בעזרת כף עץ.
  8. יוצקים מעל את תערובת הביצים, זורים את יתרת הגבינה ששמרנו,שומשום, מעט פפריקה ומכניסים לתנור ל- 40 דקות בערך, עד שפני הפשטידה מזהיבים.
  9. ניתן להגיש חם או פושר.

קינוח -גלידה עם פירות והפתעות מעל

בתאבון! שיהיה חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.