מה מונע ממני להצליח? מה אני צריכה לשחרר כדי להצליח?

בחורה עם מחשב נייד

שלום לכולם,

כמה הפעמים שאלתם את עצמכם, מה מונע ממני להצליח? מה מהווה מכשול בדרך שלי לממש את הייעוד שלי? על מה אני צריכה לוותר כדי שאוכל לפרוץ את המחסום ולאפשר להזדמנויות להיכנס לחיי? מה אני צריכה לשחרר כדי שהכל יהיה אפשרי? ממה אני מפחדת?

פעמים רבות בעבר מצאתי את עצמי שואלת את השאלות האלה, ומחפשת להן מענה. כמה חומרים קראתי, כמה ידע צברתי, כמה שאלות שאלתי, כמה חקרתי ובדקתי, עד שהגעתי לעולם התודעה והתת מודע. כשהתחלתי לחקור את העולם הזה, מצאתי תשובות לשאלות שלי. וברגע שקיבלתי תשובות, הכל נראה פשוט יותר, הכל נראה אפשרי. הבנתי מה חוסם אותי, מה מונע ממני להתקדם, מה אני צריכה לשחרר, על מה אני צריכה לוותר כדי שהכל יהיה אפשרי והזדמנויות חדשות והצלחות ייכנסו לחיי. חלק גדול מהאישיות שלנו ומההתנהגות שלנו קשור למה שנמצא בתת המודע שלנו. תחשבו שיש לכם במוח קופסת קסמים (התת מודע), שנוצרה בילדות, יש בה זכרונות של חוויות טובות שקרו לנו בילדות ושל חוויות פחות טובות. קופסת הקסמים נפתחת, ונשלף ממנה זכרון ברגע שאנחנו נפגשים עם טריגר כלשהו, טריגר שדומה למה שקרה בילדות. החוויות הטובות, מעצימות אותנו ומועילות לנו. החוויות הפחות טובות, יצרו בעבר פחדים, שנשמרו בקופסת הקסמים. הפחדים האלה מלווים אותנו מאז, והם עולים בכל פעם ששוב נדלק טריגר דומה לילדות. לדוגמה, אם צחקו עלינו בבית ספר, חוויה לא נעימה, יצרה פחד ממה יחשבו עלינו. ואז בכל פעם שאנחנו צריכים להיחשף בפני אחרים, הפחד הזה יעלה שוב, ויהווה מחסום, וימנע מאיתנו לדבר, להתקדם, לעשות שינוי, ולהצליח (במיוחד אם ההצלחה שלנו קשורה לעמידה מול קהל).

מה זה אומר בעצם? שחוויות העבר הפחות טובות שלנו, יצרו במוחנו פחדים, שהפכו למחסום שלנו להצלחה.

אבל מה הסיבה שאנחנו סוחבים איתנו פחד שנוצר בילדות, אל ההווה שלנו כבוגרים?

האם לא התקדמנו עם השנים? האם לא השתנינו? האם לא למדנו והתפתחנו תודעתית, מחשבתית, אסטרטגית, רגשית?

אז אם עברנו שינוי במהלך החיים, למה הפחדים האלה עדיין משפיעים עלינו ומנהלים את חיינו?

בתהליך קצר לשינוי תודעה, מבינים מה חוסם אותנו להצליח. ברגע שאנחנו הופכים מודעים לחסם, הוא הופך להיות בשליטתנו. הוא כבר לא נשאר מוחבא בתוך קופסת הקסמים. הוא כבר לא יוצא מתי שבא לו, כי אנחנו כבר מבינים מה מדליק אותו, מה מפעיל אותו ואיך להשתלט עליו.

ברגע שאנחנו מודעים אליו, אנחנו מתחילים לשחרר אותו, ואז ההצלחה מגיעה .

שרון קוטא – תודעה משנה חיים

 

 

 

שרון קוטא - תודעה משנה חיים
שרון קוטא - מאמנת אישית ומרצה – תודעה משנה חיים. במשך שנים נמנעתי מלומר את דעתי, פחדתי ממה אנשים יחשבו עלי . זה היה כל כך טבוע בי, עד שהתרחקתי מעצמי עד כדי כך שהיה לי קשה לסמוך על עצמי, בעיקר בקבלת החלטות בחיים שלי. אבל בתוך תוכי, תמיד רציתי לפרוץ, לדבר, להעז לומר את דעתי, זה בער בי כל הזמן. הפחד הזה ניהל את חיי עד שלפני כ 7 שנים חליתי בסרטן נדיר, ואז החל השינוי הגדול אצלי, נחשפתי לתת מודע והבנתי ממה נבע הפחד שלי (הקולות בראש), ולמה הוא ניהל אותי. הגילוי הזה עזר לי להחלים נפשית מהמחלה, וחיבר אותי שוב לעצמי. כיום אני מרגישה חופשיה, ואני מגשימה את עצמי! כמנטורית להעצמה נשית, אני עוזרת לנשים ליצור את החופש שלהן בחיים, לסמוך על עצמן ולקבל את עצמן כמו שהן, להעז ולשחרר את התלות בפחדים העמוקים שלהן, להרגיש שהן יכולות לעשות הכל, להתמודד עם כל האתגרים, ולממש את עצמן. אני יודעת מניסיון שהשינוי מתחיל בפנים, וכשזה קורה, שום דבר לא יכול לעצור אותך! אני מזמינה אותך ליצור את החופש שלך, לשחרר את התלות בפחדים שלך, להתחיל לסמוך על עצמך, להגשים את עצמך ולגלות שהכל אפשרי!