מתוך ויקימדיה
בימים שלפני הילדים הכל היה יותר פשוט. בפסח היינו מכינים קציצות, עוף, תפוחי אדמה ובטטה, תבשיל ירקות, ואם יוצאים לטיולים מכינים ביצים קשות ושניצלים לפיקניק.
לארוחות הבוקר מצהברייט ולארוחות הערב מפוררים מצה לתוך קפה כחיקוי עלוב לקורנפלקס. ומסתדרים. מקסימום שבוע אנחנו לא ממש שבעים.
ככה זה כשאת דתיה ואשכנזיה. בפסח אין כמעט מה לאכול. למזלי אני באה ממשפחה שבחול המועד ובחג השני אוכלים בה שרויה, אחרת מצבי בכלל היה מבאס. אבל זה רק שבוע אחד. אפשר לשרוד הכל שבוע אחד כשאת מספיק מבוגרת.
ואז באו הילדים…
ילדים לא יסכימו להיות קצת רעבים. או לאכול תוספת של תפוח אדמה בלבד. ובטטה מסיבה לא ברורה רק הג'ינג'ים שלי אוהבים. כך שכל שנה אני רוקחת להם במטבח שלל רעיונות רק על מנת שהם שוב ושוב ידחו אותם ויבקשו לאכול כל שעה מרוב רעב.
הפעם החלטתי שלא עוד, וכבר לפני הפסח ערכתי ניסוי בחזה עוף ממולא בפטריות. מתכון פשוט. חזה הם הרי אוהבים. ואפשר אפילו לעשות גרסא עם קמח מצה שמדמה קצת שניצל. לא עבד. מסתבר שזה מתכון למבוגרים בלבד.
את המתכון אתן לכם פה עוד שניה, אבל בנתיים בסלונה הכריזו על פרוייקט מסובין ואני השתדכתי בשמחה אל דינה, שהבטיחה לי גרסת ילדים למתכון וגם ספר תואם.
נו – ברור שאני אתאהב בשניות במישהי שגם מבשלת לילדים וגם משדכת למתכונים שלה ספרי ילדים. סה"כ כבר סיכמנו שיש לי ארבעה ילדים משלי, ושאני ספרנית בדימוס. אז מה יכול להיות זיווג מושלם יותר עבורי? רק לא ברור לי מה דינה מרוויחה מהשידוך שלנו 🙂
בינתיים, עד שאנסה את גרסת הילדים של דינה, קבלו את מתכון המבוגרים לחזה ממולא בפטריות, אני הכנתי אותו כמנה ראשונה בפרגיות חתוכות קטן, שישה נתחים קטנים שכאלה, אבל עדיף בהחלט להכין בתוך חצי פרפר גדול, קל יותר למלא ולגלגל, וההנאה גדולה יותר.
קוצצים דק דק פטריות שמפניון ופטריות נוספות לפי האהבה שלכם (כל פטריה שמתאימה לבישול תתאים פה יופי. כמו שאפשר לראות בתמונה אני הלכתי על פטרית שמפניון גדולה אחת, פטרית חורש גדולה אחת, ופטריית יער בינונית ונשאר לי הרבה מילוי עודף, אבל מלאתי רק 6 נתחי פרגיות שנועדו לשניצלונים).
אפשר ורצוי לקצוץ דק או לטחון. ואז התוצאה משחתית ונמרחת בקלות יותר. אני הלכתי פה על חיתוך גס יותר.
מערבבים עם שום קצוץ דק, אם אתם שונאים לקצוץ שום אפשר להשתמש באבקת שום או בשום טחון קפוא.
מוסיפים קצת תבלינים (אני הלכתי על תערובת תבלינים טוסקנית וזהו, אתם מוזמנים ללכת לכל מה שאתם אוהבים עם הפטריות שלכם).
מזליפים על הכל שמן זית בנדיבות ומערבבים עם קמח מצה.
למען קנה המידה – בכמות הפטריות הקטנה ששמתי הוספתי 3 כפות שמן זית ו3 כפות קמח מצה.
אם חותכים יותר דק את הפטריות אפשר להסתפק בשתי כפות, כי התערובת מתאחדת ביתר קלות.
את הממרח שנוצר מורחים על כל חזה עוף, מגלגלים וסוגרים עם קיסם שיניים.
את החזה המגולגל טובלים בביצה עם מעט מלח ואז בקמח מצה עם עוד תבליני שניצל (כל מה שהולך אצלכם בבית ומצאתם לפסח) ומסדרים יפה על תבנית.
מכניסים לתנור חם כ200 מעלות ואופים עד שהחזה מוכן. כדאי שלא לייבש אותו, למרות שהמילוי מבפנים והביצה מבחוץ עוזרים לו להישאר עסיסי.
אגב, אם כמוני נשאר לכם מילוי – הוא ימלא יופי פטריות גדולות או יצטרף לבשר טחון ליצירת קציצות עשירות במיוחד.
אוכלים בתיאבון ומנסים לשכנע את הילדים לטעום גם.
בינתיים, עד שתכינו ותספרו לי אם הילדים גם טעמו, אלך לשקוע לי בבלוג המופלא של דינה.