"מה בישלת לשבת"? הוויה ישראלית מדהימה~

בחורה עם מחשב נייד

טוב אז אתם כבר יודעים שאני בדרך כלל חיה בלוס אנגלס  כך שתל אביב עבורי  זהו מעדן אורבני משכר, כן כן ,לאלה ממכם שלא ממש מרגישים כך ,אני אומרת לכם הייתי  במלא ערים ראיתי מלא מקומות וחזרתי לתל אביב שלי~

אבל הפעם אני רוצה לספר על נושא "הבישולים לשבת", מין מנהג שהיה שייך לדורות הקודמים בגולה ששמרו את השבת,  והיו חייבים לבשל ליומיים. מה בעצם הסיבה ש"חיה" אורבנית תל אביבית מבשלת ליומיים ? הרי  את שבת היא ממש לא "שומרת" אז מה הסיבה בעצם?  באם תשאלו אותי  התשובה = מסורת משהו בבישול ביום שבת מרגיש קצת לא שייך ולא מהסיבה הדתית, אז גם אני לא ממש מבשלת בשבת  גיסתי אורנה המהממת ממוצא עירקי ואני ממוצא טריפולטאי התחלנו  תיעוד  של בישול משפחתי לאוכל שהילדים שלנו אוהבים ,הבלוג עדיין לא נוצר אבל הוא יגיע אחרי שנאסוף  יותר תמונות והמון מאכלים אז התחלנו~ בחוסר נסיון משווע שמורגש בהפרעת הקשב של הצילומים שקופצים אני חייבת ללמוד לצלם נכון מתכוון אוכל מבטיחה להשתדל בפעם הבאה יותר~

אז מה היה לנו בכמה שעות בישול?

קובה סולת ברוטב גזר וקישוא

קוסקוס טריפוליטאי

ועוף ואורז ערקי מה שנקרא ג"י-ג"י~

אז הנה כמה  מהתמונות~ שבת שלום ישראל~ ממש מתכונים אני לא בנויה כרגע לערוך אבל מבטיחה להוסיף אחר כך~

יש את האלבום של הפליקר שקל יותר להתחלק

http://www.flickr.com/photos/47865262@N00/sets/72157624546157279 

הסולת שצריך עבור הקוסקוס ועבור הקובה יש לסנן את הסולת עם כוס המים 3 כפות שמן דרך מסננת עבה

עירבוב הסולת אחרי אידוי בסיר קוסקוס

גזר קישואים ברסק אמיתי אני לא משתמשת ברסק רק בעגבניות קטושות

בשר טחון בצל פיטרוזליה עגבניה קצוצה פלפל שחור מלח וטיפה כורכום

נאוה רייץ
Tel Aviv born , living in the USA since 1982 a mother of two boys Ariel 23 and Jordan 21, will live partly in new york city , Amsterdam and mainly Tel Aviv .after a brain surgery in 2012, early retirement from my line of work as a baby bedding designer at www.navasdesigns.com ,attached to dutch guy Albert ~ ~ love my new life in Hebrew and English~