טוב אז אתם כבר יודעים שאני בדרך כלל חיה בלוס אנגלס כך שתל אביב עבורי זהו מעדן אורבני משכר, כן כן ,לאלה ממכם שלא ממש מרגישים כך ,אני אומרת לכם הייתי במלא ערים ראיתי מלא מקומות וחזרתי לתל אביב שלי~
אבל הפעם אני רוצה לספר על נושא "הבישולים לשבת", מין מנהג שהיה שייך לדורות הקודמים בגולה ששמרו את השבת, והיו חייבים לבשל ליומיים. מה בעצם הסיבה ש"חיה" אורבנית תל אביבית מבשלת ליומיים ? הרי את שבת היא ממש לא "שומרת" אז מה הסיבה בעצם? באם תשאלו אותי התשובה = מסורת משהו בבישול ביום שבת מרגיש קצת לא שייך ולא מהסיבה הדתית, אז גם אני לא ממש מבשלת בשבת גיסתי אורנה המהממת ממוצא עירקי ואני ממוצא טריפולטאי התחלנו תיעוד של בישול משפחתי לאוכל שהילדים שלנו אוהבים ,הבלוג עדיין לא נוצר אבל הוא יגיע אחרי שנאסוף יותר תמונות והמון מאכלים אז התחלנו~ בחוסר נסיון משווע שמורגש בהפרעת הקשב של הצילומים שקופצים אני חייבת ללמוד לצלם נכון מתכוון אוכל מבטיחה להשתדל בפעם הבאה יותר~
אז מה היה לנו בכמה שעות בישול?
קובה סולת ברוטב גזר וקישוא
קוסקוס טריפוליטאי
ועוף ואורז ערקי מה שנקרא ג"י-ג"י~
אז הנה כמה מהתמונות~ שבת שלום ישראל~ ממש מתכונים אני לא בנויה כרגע לערוך אבל מבטיחה להוסיף אחר כך~
יש את האלבום של הפליקר שקל יותר להתחלק
http://www.flickr.com/photos/47865262@N00/sets/72157624546157279
/