כנה אמונה שכטר, ראש צורים
—
אמנם ט"ו בשבט כבר מעט אחרינו, אך הלב עוד מלא מהיום האהוב עלי מכל ימות השנה, היום שבו עץ שהיה נראה כאילו מת – קם ומתעורר ושב לחיים בקול תרועה רמה. והשקדייה פורחת. השקדייה שבטבע והשקדייה שבלב.
צילום: רחלי סגל
אשתף אתכם כי תחום עיסוקי העיקרי, עד לפני שנים לא רבות היה העיצוב הגרפי, מקצוע אשר איני זונחת עד היום, הוא אשר מפרנס אותי ברוך ה' ואני מודה עליו. יחד עם זאת, תמיד חשתי שיש בי עוד כוח גדול שאצור בתוכי וטרם נתגלה, משהו בי שלא מסתפק ורוצה להעניק לעולם הזה יותר ממה שהענקתי לו עד כה, משהו שרוצה לפרוץ החוצה מתוכי. עדיין לא ידעתי בכלל מה הוא אותו הכוח הזה הבוער בי ולאיזה כיוון אצעד דרכו, הדבר היחיד שהרגשתי היה שאני לא מממשת את הפוטנציאל הטמון בי.
באותה התקופה למדתי במכללת אילמה, בראשות הרב יובל הכהן אשרוב. נרשמתי ללימודים כדי להכיר לעומק את דרך הבריאות הטבעית, אליה התחברתי כבר שנים רבות קודם לכן. מכיוון שהיו לי בעיות במעיים רציתי להכיר את גופי בצורה מדויקת כדי שאדע איך לרפא את עצמי וכיצד לעבור לחיות באורח חיים בריא בגוף ובנפש.
כשהתחלתי את הלימודים לא תכננתי להפוך אותם למקצוע. חשבתי שאולי אוכל לייעץ פה ושם לבני משפחתי הקרובים ולחברים המעוניינים לשמוע, וכמובן עבורי. אך משבוע לשבוע חשתי שאני מגלה עולם חדש, מקשיבה לצלילים החדשים הבוקעים, וקולטת ונפעמת ומשתאה – "איך לא אמרו לי זאת קודם?!", איך התהלכתי בעולם עד עתה בלי הידע הבסיסי הזה שהוא האמת של הגוף שלנו? הלימודים הללו גרמו לי לערוך הכרות מחודשת עם גופי, הבנתי שהגוף שלי אמור להיות החבר הכי טוב שלי, ואני חייבת להכיר אותו היטב, להבין למה הוא באמת זקוק ואת מה הוא דוחה. בשלב מסוים הרגשתי שאינני יכולה עוד להשאיר את הדברים שלמדתי רק לעצמי, הם חייבים לצאת החוצה, הם חייבים להיאמר, יש כאן אמת צרופה, פשוטה ונקייה, אבל היא נחבאת עמוק עמוק בארון. האוכל לעזור לה לצאת ולהיחשף?
בכמה מהשיעורים התעמקנו בנושא הנבטים. למדנו שבקטנית יבשה נמצא כוח המשך החיים של הצמח, הקטנית מכילה בתוכה את כל יסודות המזון והיא בעצם הפוטנציאל הגלום. פוטנציאל זה לא יוכל להתממש אם הקטנית לא תעבור תהליך של הנבטה. ברגע שמנביטים אותה מתממש הפוטנציאל! היסודות הטמונים נהיים זמינים לגוף ויסודות מזון חדשים מתווספים גם הם לחגיגה.
צילום: freepik
שם, בשיעור הזה, הבנתי שאני הולכת להוציא את עצמי מהכוח אל הפועל. שם הבנתי שאני הנבט.
בזכות בעלי היקר והתומך, ארגנתי לעצמי מסיבת יום הולדת גדולה, הזמנתי אליה חברות טובות ומפרגנות, ופעם ראשונה בחיים, בגיל 42, פתחתי את פי מול קהל ודיברתי. אמנם קצת בגמגום בזיעה רבה וחוסר בטחון, אבל שם הפוטנציאל התחיל להתממש. משם התחלתי לנבוט…. והכל היסטוריה.
לפני כחצי שנה הוצאתי לאור את הספר "נפלאות ההנבטה" (בהוצאת "פוקוס"). אחד מפירות ההוצאה שלי מן הכוח אל הפועל, ומקפל בתוכו את העיצוב הגרפי, הצילומים וכמובן – הכתיבה. בחלקו הראשון של הספר אנו למדים אילו מזונות ניתן להנביט, מדוע כל כך חשוב להנביט וכיצד ניתן לעשות זאת בקלות ובפשטות. חלקו השני הוא אוסף מתכונים עשיר ומגוון.
אני מאחלת לכולן למצוא את הפוטנציאל הטמון בהן ולראות איך ניתן להוציאו מן הכוח אל הפועל, ולדעת שהחיפוש הזה הוא חיפוש החיים. הוא זה שמושך אותנו קדימה. לפעמים שנים רבות עוברות, אך כשהוא מתממש – ישנה פריחה גדולה!
אמן.
—
כנה אמונה שכטר היא יועצת לבריאות טבעית ומנחת סדנאות בישול ואורח חיים בריא. נשואה לאורי ואם לשבעה. גרה בראש צורים שבגוש עציון