מהיי טק להיי בלב

עוד באותו היום הבטחתי לעצמי שאת ילדיי לכשיוולדו אגדל בעצמי עד שיידעו להביע את עצמם

צילום: עצמי

בשנות ה90, אי שם ביישוב קטן בגליל התחתון, התנדבתי בפעוטון במסגרת פרויקט מחויבות אישית מטעם בית ספרי.
לצערי נחשפתי להתעללות בפעוטות מצד הצוות המטפל. זוכרת שלא יכולתי לשמור בבטן וסיפרתי על כך להורי הילד ומאותו היום חרטתי בראשי ובליבי שאת ילדיי אגדל בעצמי.

השנים חלפו להן, סיימתי תיכון, התגייסתי לצבא, שירתתי בתפקיד ראש מדור רפואה ובמקביל עבדתי בתפקידי ניהול שונים.
רצה הגורל והכרתי את גיאצ'וק אשר לימים הפך לבן זוגי ואב בנותיי.

עד יום לפני לידת רזי, בכורתי, עבדתי בחברת הייטק כ6 שנים, עם הזמן הבעירה בנפשי דעכה והלכתי לעבודה בבוקר עם רצון עז לסיים את היום.
לאחר הלידה בי נשבעתי שלא אחזור למקום עבודתי. החלטתי לסלול לעצמי דרך חדשה והתחלתי בהקמת התשתיות.
בהפרש של כשנתיים וחצי נולדה עופרי ואת שתיהן גידלתי בבית עד גיל 3, גיל שבו יכלו להביע את עצמן.

רזי ועופרי, צילום: עצמי
רזי ועופרי, צילום: עצמי

מאז ומתמיד אני חולמת אוכל, חושבת אוכל, מתרגשת מאוכל, מצלמת אוכל , הוא מחבר אותי למי שאני, הוא מנחם אותי, בקיצור הבנתם לאן זה הולך, אוכל!
את המתכון הראשון שלי פיתחתי בסביבות גיל 10 וחלמתי עוד מאז להיות מורה כשאגדל.
במקביל לגידול בנותיי למדתי קורס מקצועי בעיצוב עוגות בבצק סוכר, קורס קונדיטוריה מקצועי והתשלמויות רבות בנושאים מגוונים בארץ ובעולם.
התחלתי לעצב עוגות, למכור עוגיות, לחמים וכו' והקמתי דוכן בכל מקום שהתאפשר לי. לאחר מס' שנים, אחרי שהגעתי לבשלות החלטתי לקחת צעד נוסף ופתחתי קייטרינג חלבי המבוסס על מגשי אירוח.

ספוליאלטה עשבי תיבול צילום : עצמי
ספוליאלטה עשבי תיבול
צילום : עצמי

האכלתי אלפי אנשים במהלך השנים, לקוחות הפכו לחברים וחזרו שוב ושוב להזמין ממטעמיי והפידבקים היו לי נעימים עד מאוד, השמנתי לי מנחת תרתי משמע :-).
לפני למעלה מ4 שנים המשכתי לסלול את דרכי, הרצון ללמד והידע שצברתי במהלך השנים קידמו אותי ליעד הבא שלי.

ההחלטה ללמד בישול ואפיה קיננה בי במשך שנים, חלמתי בלילות ובימים על מערך הסדנאות, על מתכונים, על איך זה הולך להיראות עד הפרט הקטן ביותר ואז זה קרה !
האינטרקציה עם המשתתפים, החיוכים על פניהם והאוירה שנוצרה בכל סדנה גרמו לי ליהנות כמעט מכל רגע (חוץ משלב הניקיונות).
חלק מהמשתתפים עברו איתי מסע שלם של טיפול דרך האוכל, חלקם הגיעו לכל סדנה חדשה שפיתחתי, חלקם ביקשו ללמוד נושא מסוים וכמובן שנעניתי וכך נולדו להן עוד ועוד סדנאות.
סדנאות הדגל שלי הן בישול איטלקי, מאפי שמרים, בישול הודי ולחמי מחמצת. אני מלמדת סדנאות פרטיות, זוגיות, קבוצתיות, כחלק מפעילות גיבוש לצוותים, מחלקות ועוד.

סדנה בת 3 דורות למשפחה מקסימה. צילום: עצמי
סדנה בת 3 דורות למשפחה מקסימה.
צילום: עצמי

בתקופה האחרונה אני ממשיכה במסע שלי. לפני כשנה גילינו שלבכורתי יש צליאק, רגישות לגלוטן.
הצליאק נכנס כרוח סערה ביום בהיר ושמשי והחלטתי להסתכל לו בלבן של העיניים ולהוכיח לו ולרזי שלי שמבחינתנו הכל אפשרי ושלא ייחסר לה דבר.
כחובבת אתגרים התחלתי לחקור את עולם המופלא הזה והכנתי עבורה מדי יום מאפים ומטעמים מגוונים, לשמחתי ולמרות היותה ילדה אנינת טעם היא אהבה את רובם.
התחלתי לשתף מתכונים ברשת ובאתר שלי https://oranitush.com/ ונרשמה התלהבות.
קבלתי פניות ובקשות לסדנאות וכמובן שנעניתי בשמחה ופיתחתי סדנאות חדשות. הסדנאות האלו מלבד היותן מלמדות, מעשירות ומקלות את חייהם של המשתתפים הפכו לרשת תמיכה עבורם.
המשתתפים ואני בוכים מעצב ומשמחה, צוחקים, מתרגשים ומכינים מגוון מטעמים תוך כדי.
כשמגיעים לשלב הסופי שבו כל התוצרים פרושים על שולחן העבודה החיוכים וקריאות ההתפעלות שלהם ממיסים את ליבי בכל פעם מחדש.
הסיפוק האדיר שאני חווה מדי סדנה והתמונות שהם שולחים לי של בני משפחתם אוכלים ונהנים מהתוצרים הם שגורמים לי להבין שאני נמצאת במקום הנכון לי בתוך המסע שלי.
השאיפה שלי היא לגעת בכמה שיותר משפחות, להדריך אותם ולהראות להם שהשד לא כ"כ נורא, שניתן לאכול אוכל טעים ומגוון ולחיות עם הצליאק בשלום ובכייף.

לחם ללא גלוטן צילום: עצמי
לחם ללא גלוטן
צילום: עצמי

הסדנאות מעשיות ומתקיימות בביתי ביקנעם באוירה מהנה ובקבוצות קטנות .
כל הפרטים והמתכונים מחכים לכם באתר שלי https://oranitush.com/, הכניסה לא מומלצת לנשים בהריון ולבעלי לב חלש.