יצאנו כמה חברות למדיטה – מסעדת הביסטרו של שף מוטי אוחנה עוברת מהפך קולינרי.
התענוג באווירה והמטבח הפתוח הוסיפה לחופשה שלנו בירושלים, עברה במוחי מחשבה לו רק הייתי גרה בירושלים זה מקום מצוין לקיים בו אירועים אקסלוסיביים.
מסעדת מדיטה, בבעלות שף מוטי אוחנה, עוברת מהפך קולינרי במסגרתו מתחדשת המסעדה בתפריט ביסטרו. התפריט החדש כולל מגוון נתחי בשר מובחרים המתיישנים במקום כמו פילה בקר, סינטה, אנטריקוט, פריים ריב, ושייטל. קטנות מהשדה – מנות המורכבות מירקות טריים הגדלים ביישובי דרום הארץ המקבלות טאצ' ייחודי, תפריט יינות עשיר, מידי חמישי החל מהשעה 21:00 דיג'יי קבוע לאווירה ייחודית
בתמונה נטלי כץ דורית מנו טל אור ואני
אז מה בתפריט?
ראשונות:
פלטת מזטים (58 ₪), סלט עגבניות המורכב מעגבניות שרי צבעוניות, עגבניות שטח ועגבניות צלויות עם בזיליקום, קרוטונים, זיתי תאסוס, צנון ופלפל חריף בוויניגרט עגבניות (52 ₪), סלט עלים עם עגבניות שרי חצי מיובשות בצלי שאלוט וביצה מגורדת ברוטב וויניגרט לימון ודבש עם אגוזי מקדמיה (56 ₪), סשימי דג לבן וסלק (68 ₪), טונה אדומה, פאני פורי ואיולי טוגרשי (68 ₪), קרפצ'יו בקר עם עלי רוקט ארטישוק אלה-רומנה קונפי שום שקדים מסוכרים ובלסמי (64 ₪), פטה כבדים בריבת עגבניות ושומר לצד טוסטונים (56 ₪), מעורב ירושלמי של דגי ים, טחינה ועמבה (68 ₪), שקדי עגל צרובים על קרם כרובית טאבולה שקדים ויין אדום (72 ₪)
עיקריות:
קריספי לברק מפורק ומטוגן בסלסה של עגבניות, כוסברה פלפל חריף וזיתי תאסוס (120 ₪), כנאפה דניס בקראסט טחינה גולמית ושערות קדאיף על כרם כרובית וטאבולה שקדים (120 ₪), המבורגר אנטריקוט 250 גר' וצ'יפס (72 ₪), קריספי ניוקי עם כבד אווז, חזה אווז מעושן ושקדי עגל בציר בקר על קרם כרובית (118 ₪), אסאדו עגל בברביקיו תפוזים וג'ינגר לצד סלט קולסלואו (110 ₪), לחי בקר צלויה 6 שעות ביין אדום, ציר בקר, גזרים אורגנים, ערמונים ובצלי שאלוט (118 ₪), סטייק פילה בקר וכבד אווז בציר בקר, פטריות ושאלוט, על קרם תפוחי אדמה (160 ₪), ריזוטו שקדי עגל ופטריות (84 ₪), חזה עוף סופרים ברוזמרין, לימון וציר עוף על קרם תפוח אדמה וברוקולי (98 ₪), פסטה קונקילי, שמן זית, עגבניות, צנוברים, בזיליקום, חצילים וזיתי תאסוס (68 ₪) ארוחת טעימות (250 ₪)
קטנות מהשדה – 32 ₪
מבחר ירקות המגיעים מחקלאות הדרום: קולורבי צלוי עם טחינה ירוקה וזעתר; סטייק חציל בטאבון עם טחינה, ירקות שרופים קרם לימון וסילאן; פלפלים שרופים עם אריסה ופסטו פלפלים בשמן בלסמי ואורגנו; בייבי זוקיני בטאבון על קרם נענע וגרידת לימון; כרובית מטוגנת טחינה סלסלת עגבניות וסומק.
בנוסף, יוצאת המסעדה עם עיסקית צהרים שכוללת פלטת מזאטים- מבחר של סלטים המוגשים עם פוקצ'ת הבית, ומנה ראשונה שכלולה במחיר המנה העיקרית.
מסעדת הביסטרו מדיטה של השף מוטי אוחנה ומשה כהן, ממוקמת במתחם בית הנציב בירושלים. המסעדה נחשבת לאחת מהמסעדות הכשרות הטובות בבירה, כאשר חזון השותפים במדיטה הוא להגיש לאורחים מנות מהמטבח הים תיכוני, תוך הישענות על מנות ירושלמיות קלאסיות, לצד חידושים מהמטבח המודרני.
מסעדת מדיטה משתרעת על פני כ-350 מ"ר, עם כ- 180 מקומות ישיבה, כולל חדר פרטי לאירועים עד 110 איש, ושוכנת במתחם בית הנציב בתוך בניין מרהיב המעוצב בסגנון מודרני עם אלמנטים ים תיכוניים. מהמטבח הפתוח ממנו ניתן לראות את אופן הכנת המנות וצליית הבשרים, אל הטאבון המרכזי בו נאפים לחמים טריים לכל סועד ועד בר המשקאות המרכזי. בעיצוב המסעדה הושקעה מחשבה רבה לשדרוג החוויה הקולינרית.
"מדיטה" – בית הנציב, דרך חברון 101 א' ירושלים כשר – רבנות ירושלים טל' 02-5664466