חזרתי לכאן שוב וזה כבר אומר משהוא על המקום…
חזרתי לחוות את החווייה הקולינרית , הטעמים והריחות המרגשים הבלתי נשכחים – רוצה עוד פעם!!!
סיבה נוספת שעליתי לירושלים : בימים אלה חוגגת "מדיטה" שנה והשף מוטי אוחנה החליט לחגוג עם תפריט חדש ומעודכן. אז נסעתי לחגוג עם השף ולטעום את המנות מהתפריט החדש.
מסעדת מדיטה הינה מסעדה כשרה, ים תיכונית תוססת עם נגיעות מודרניות עדכניות וטוויסטים חדשים. השף מוטי אוחנה ( שהוא גם השף והבעלים של מסעדת החצר הירושלמית) מנצח ביד רמה על החווייה הקולינרית של המסעדה.
המסעדה היא שילוב של ביסטרו מודרני עם מטבח ים תיכוני קלאסי.
המסעדה ממוקמת במתחם בית הנציב בירושלים, במבנה גדול ויפה שבו ניתן לארח עד 180 סועדים, אירועים פרטיים או עסקים.
במסעדה מטבח פתוח שבו ניתן לראות את אופן הכנת המנות וליהנות מארוחה טובה
בשעות הערב והלילה המקום משנה את פניו ופונה אל קהל הבליינים שרוצה ליהנות מבר תוסס ואופנתי.
בר משקאות מעוצב ומושקע, בו רוקחים לסועדים קוקטיילים מקוריים ומרעננים
במרכז הביסטרו קיים בר משקאות מושקע ורחב-ידיים, שבו עשרות מותגים איכותיים של בירה, יינות ומשקאות אלכוהול, במחירים נוחים וגם תפריט חדש לקוקטיילים מקוריים ומרעננים.
לצד המנות החדשות הוגשו קוקטיילים אשר נרקחו במיוחד לתפריט החדש:
סטרוברי אוזו: אוזו תות, ליים, חמוציות 38 ₪)
"וולאק": וודקה, אבטיח, מידורי מלון, סאוור (44 ₪)
"ראובן": וודקה, סאוור פירות יער, טריפל סק (46 ₪)
מוחיטו: רום ליים, נענע, סוכר חום (44 ₪)
תודה רבה ל #ששת ששת על חלק מהצילומים
די לפטפוטים ונתחיל לאכול…
במנות הפתיחה:
פוקצ'ת הבית ומטבלים(22 ₪)
בין המטבלים שהוגשו: קרם חצילים וסילאן, לימון כבוש, טחינה וחומוס. הפוקצ'ה היתה קריספית חמה וטעימה קרם החצילים המתקתק וממרח הלימונים הכבוש היה מעולה שאי אפשר היה להפסיק לנשנש ולנגב עם הפוקצ'ה וביקשנו עוד.
סלט עלים, שקדים קלויים, פילה לימון, בצל סגול, פרי העונה (38 ₪) – סלט טרי , רענן עם מרקמים שונים, מטובל היטב בדיוק כמו שאני אוהבת
סלט סביח, טחינה, לימון כבוש, ביצה רכה, קוביות חציל, עגבנייה, חריף, עמבה (42 ₪) – שילוב מצויין של טעמים במיוחד לאוהבי הטחינה והעמבה – אני אהבתי
ראשונות דגים:
טרטר דניס, איולי שיפקה, במיה (56 ₪) – מנה מצויינת של טרטר דגים טרי ואיכותי מתובל במידה המדוייקת – אל תוותרו על המנה הזאת כשאתם מגיעים למסעדה
פילה דניס, קראסט טחינה, אגוזי מקדמיה, פתיתים (95 ₪) – עוד מנת דגים טובה מאוד. הפילה היה טעים, טרי ועסיסי עשוי במידה הנכונה…תנו לאכול – אל תפריעו!!!
טונה צרובה, סלט ירוקים, קוויאר סויה, ויניגרט ווסאבי, שמן שומשום (58 ₪) – טונה טריה ואיכותית צרובה במידה המדוייקת מטובלת היטב עם תוספת של ירקות טריים ורעננים – מנה מנצחת מבחינתי שחייבים לאכול כשמגיעים למסעדה
ראשונות בשר:
שקדי עגל, מנגולד, אריסה, לימון כבוש (72 ₪) אחת ממנות הגורמה המעולות של השף.
מח עגל, לימון כבוש (65 ₪) – מנה טעימה במיוחד, פיקנטית ועשוייה היטב. אל תוותרו עליה כשאתם מגיעים לכאן.
טאטקי פילה בקר, לביבות תפו"א, פורטובלו צלוי, איולי כמהין (64 ₪) הפילה רך ועסיסי טועמים שיש פה בשר איכותי עם תוספת מעניינת של לביבות תפוחי-אדמה. מנה טובה מאוד וטעימה. מבחינתי זאת מנת הדגל של השף והמסעדה… אז אל תפריעו לי לחסל את הצלחת…
פטה כבדים, ריבת עגבניות שרי (54 ₪) – שילוב מושלם של טעמים של מנה מעולה. מנה מנצחת מבחינתי שחייבים לטעום במסעדה.
עיקריות בשרים:
אסאדו "החצר", ברבקיו, תפוזים (88 ₪) – נתח בשר אסאדו עשוי מצויין עם טעמי תפוז שמשתלבים נהדר עם טעם ברבקיו – וכל מילה נוספת מיותרת…
פרגית ירוקה, סלט קינואה, חמוציות (82 ₪) – אחרי כל מנות הגורמה הנפלאות שטעמתי עד כה, היה נראה לי שהפרגיות לא במקומם. אבל… הפרגיות היו טובות מאוד. הגשה מעניינת וטעימה של הפרגיות על מצע של קינואה שספגה את הרוטב.
קבב אפוי בטאבון, חציל שרוף, עגבניות, טחינה (78 ₪)
סינטה פרוסה, תפו"א ופטריות צלויים, צ'ימיצ'ורי (96 ₪) – פה נגמרו לי המילים!!! ממליצה בחום על מנת הגורמה המצויינת הזאת
הקינוחים: מי אמר שפרווה זה לא טעים!!!
בראוניז עם בננות מקורמלות ושקדים (42 ₪)
גלידת וניל עם שערות חלווה, פסטוקים ורוטב מייפל
השף מוטי אוחנה הינו בוגר ביה"ס הגבוהה לבישול – קורדון בלו, בעל ידע גסטרונומי עשיר, נמצא בתחום הקולינרי כבר שנים רבות ובעל ניסיון עשיר במסעדות בארץ ובחו"ל, ביניהן מסעדת הצ'אקרה הירושלמית ומסעדות גורמה שונות באוסטרליה.
מסעדת מדיטה
בית הנציב, דרך חברון 101 א' , ירושלים
טלפון: 053-7933470
פקס: 02-6262522
למסעדה חנייה מסודרת
חדר פרטי לאירועים עד 110 איש
טל' 02-5664466
שעות הפעילות:
יום א'-ה' , 12:00-23:59
יום ש' , שעה אחרי צאת השבת-23:00
לאתר הבית של המסעדה http://medita.rest.co.il/
בכתבה: צילומים באישור שימוש היח"צ וגם צילומים של ששת.
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא