מגולגלות עם חן

הן מגולגלות ויש בהן חן. על שום מה החן? על שום אפשרות הבחירה. כל אחד ממלא את העוגיות בממרח או במלית שהוא אוהב. הבצק הפריך והמלית האהובה הופכים את העוגיה הפשוטה לכאורה למלאת חן

 

33161870_10214005931477177_7340492184270929920_n

אף פעם לא הבנתי למה עונת המישמישים כל כך קצרה.
כנראה שדברים טובים נגמרים מהר….

 

למתכון:
4 כוסות קמח
200 גרם חמאה
1 שמנת מתוקה (שמתי 10% לבישול)
100 גרם אבקת סוכר
1 אבקת אפיה
1 כפית תמצית ווניל
למלית:
ריבת משמישים (או תות, או ממרח שוקולד, או ממרח תמרים, או ממרח חלבה, או מה שתבחרו)
לפיזור מעל:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לשים את כל מצרכי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה. לעבד היטב עד שמתקבלת עיסה פירורית. להוסיף את השמנת עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח, לחלק אותו לארבע. לרדד כל חלק למלבן, למרוח את המלית ולגלגל. להניח בתבנית על נייר אפיה. לחתוך לפרוסות בעובי אצבע.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות. לצנן ולפזר אבקת סוכר. לשמור בקופסא אטומה ולהחביא 😉