מג'דרה בורגול ועדשים שחורות

מנה נפלאה של עדשים שחורות ובורגול, יכולה להיות תוספת לכל מנה או ארוחה בפני עצמה עם יוגורט קר

DSC_0038למצרכים:

500 גרם בורגול עבה שטוף ומסונן

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות

400 גרם עדשים שחורות שטופות ומסוננות

מלח, פלפל שחור

4 כפות שמן זית

להכנה:

1. לבשל את העדשים כחצי שעה (עד ריכוך כמעט מלא- לנסות לנגוס ולראות שניתן לנגוס אך החלק הפנימי עדיין מעט קשה – אל דנטה) ולסנן.

2. בסיר שטוח לטגן את הבצל בשמן זית עד שיהיה שקוף ומעט זהוב. להוציא 2 כפות לצלחת נפרדת, ולסיר להוסיף את העדשים לערבב היטב. להוסיף את הבורגול ומים רותחים שיכסו את המג'דרה (בגובה התבשיל). להוסיף מלח, פלפל ולכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה עד שלא יוותרו מים במג'דרה.

3. להשאיר את הסיר מכוסה לעוד חצי שעה לפני ההגשה. בהגשה, לפזר מעל בצל מטוגן ולהגיש. בתיאבון.

נפלא עם יוגורט קר ליד או כתוספת לכל מנה שתבחרו.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!