מאצויה – היפנית הכשרה של רמת גן

ושוב בשעת ערב מוקדמת ביום קר התכנסנו לנו החבורה העליזה והפעם הפלגנו לנו למזרח הרחוק לעבר ארץ השמש העולה ואחרי שייט של חצי שעה באוטובוס דן עגנתי  במסעדת מאצויה היפנית והכשרה של רמת גן בניצוחו של השף הוירטואוז (כי לא קל ופשוט לעשות אדפטציה לאוכל יפני אופייני לאוכל יפני כשר ובעל נגיעות עכשוויות)  יניב אבן אשר למד את רזי המטבח היפני אי שם בארץ המגף  היישר ממטבחו של שף מלוכסן עיניים אמיתי.

16142533_10154811604851280_801063881852442020_n

ורגע אחרי שנכנסתי אל המסעדה החמימה שעוצבה בצבעי האדום והשחור (אפילו הסכו"ם שם שחור וייחודי למסעדה)  הונחתה לידי כוס צוננת וצבעונית של קוקטייל עתיר אלכוהול  הנרקח על טהרת האננס והליצ'י  ובכדי לחמם את האווירה הונחה קערית של מרק צח של ציר בקר, עלי תרד , נבטים פריכים שלא איבדו את מרקם ונתח דקיק של סינטה אשר בושלה במי המרק ושמרה על עסיסיותה וטעמה.

16265333_10154811604816280_7500594716311984972_n

והנה נוע נעו לעברנו מנות הדגים הנאים אשר חלקם קיבלו טאץ' מהמטבח הים התיכוני,  אוסו זוקורי – סשימי סלמון ודניס בחיתוך דק ובהגשה מדוייקת ויפה אשר בעיני נחשבה ליצירת אמנות .

16114759_10154811604641280_7527607106894810409_n

טטאקי סלמון ברוטב שיפקה ויוזו אשר בעיני הייתה טעימה ומעניינת ושונה!! (ואני לא מחובבות הדגים הנאים).

16114914_10154811604601280_8711367201399766120_n

ואחרי שטעמנו מהראשונות וקוקטייל נוסף שטף את גרוני הגיעו זמנן של מנות הביניים שלא איכזבו גם הן,  דאק קריספי – קוביות אורז מטוגנות כשבתוכן נחה הפתעה בצורת כבד אווז נימוח  בלווית טריאקי, צ'אטני עגבניות, מיונז וואסבי אהובי (מרוקאית או לא?) ובצל ירוק.

16265530_10154811604586280_4990446092524071229_n

אגדאשי סלמון -נתחי סלמון בטמפורה פריכה  שלא איבדו את עסיסיותם שישבו על רוטב חמצמץ ולעקצוץ נוקדה הצלחת ברוטב סרירצ'ה מעקצץ וטוב, מנה שאהבתי במיוחד!!

16194917_10154811604561280_2878231659049947853_n

וכמובן בל נשכח את הסושי הציורי – פניני אורז לבנבנים אשר עטפו קוביות דגים נאים ושאר ירקות וגולגלו במלפפון טרי וצנון אהובי, גילוי נאות אינני מחובבות הסושי אך נהניתי מהצנון והחבורה העליזה נהנתה יותר מהרולים שהשארתי להם…

16113934_10154811604681280_5409518987128063139_n

והנה רגע לפני שגמרתי למסעדה את הבר באופן רשמי המנות העיקריות והטובות בעיני הונחו על שולחננו , "על האש" יפני!!!

16196002_10154811636361280_7327719969444536310_n

 

קושיאקי – שיפודוני פרגית,  אנטריקוט אשר נצלה במידה המדוייקת  ופילה בקר רך ועסיסי אשר לוו ברוטב עם נגיעה הכי ישראלית וטעימה של טחינה גולמית ועוד דברים טובים.

קערת אורז מפתיעה ומתקתקה הקרויה בשמה המסורתי,  גיו דון – רצועות אנטריקוט, פלפלים, זוקיני, חלצילים, בצל וביצת עין ברוטב ציר בקר, ג'ינג'ר שום ויין אדום שהשאירה טעם של עוד ועוד ועוד!!!

על הקינוח ויתרנו אבל לא לפני שקינחנו במחבת לוהטת אשר צלתה במקום נתחי פילה אלוהיים, עלי בוקצו'י ירוקים רעננים ונבטים.

16195378_10154811615766280_7772135612440190654_n

ללא ספק מאצויה  היא החוויה המתקנת והטעימה שלי למטבח האסיאתי שאני והוא לא כל כך חברים!

 

* כתובת: דרך מנחם בגין 7, מתחם הבורסה, רמת גן  *טלפון להזמנות: 03-6446344 * שעות פתיחה: ימים א'-ד'  00:00 – 12:00, יום ה'  01:30 – 12:00, יום ו' ,אירועים בלבד, שבת   01:00 – צאת השבת *

16265702_10154811604791280_2000283840859189851_n16195245_10154811604896280_5129194750199824123_n

אתר: http://www.matsuya.co.il/

פייסוש: https://www.facebook.com/matsuyaisrael/