מאפינס תפוחים ופירורי לוטוס

טורפת ומערבבת,עושה רעש אהוב,מוכר וביתי שמבריח רק לכמה רגעים את הרעש שבחוץ

בחורה עם מחשב נייד

שלח לי שקט טוב מוגן 
שלח לי שקט מענן 
שלח לי שקט ממוכן 
לשמוע שקט לא מכאן 
תשלח לי שקט בקופסא, מארץ רחוקה… (יונה וולך)

ימים שמחפשת שקט בתוך ים הרעש  שסביבי. מחפשת אחר רגע שפוי,שגרתי בנאלי כזה.

וכשהכל מסביב רועש וגועש,יוצרת לעצמי את רגע השקט והשלווה שלי.

מוציאה תפוחים מקלפת באיטיות וחותכת. טועמת חתיכה ועוד אחת חושבת על טעם מיוחד ומפוררת עוגיות.

מסביב רעש,לא נותנת לו להיכנס.

טורפת ומערבבת,עושה רעש אהוב,מוכר וביתי שמבריח רק לכמה רגעים את הרעש שבחוץ.

הבית מתמלא ריחות אפיה,תפוחים וקינמון וכשהכל מתקרר מפזרת אבקת אפיה והרוח הקלה מעיפה מעט ממנה ויוצרת הילה לבנה ואופטימית.

מצרכים:

הכמויות והמידות כולן בכוס חד פעמית לשתיה קרה

3 ביצים

1 כוס סוכר חום (אפשר רגיל)

1/2 כוס שמן

כוס וחצי קמח

כפית אחת שטוחה של אבקת אפיה

2 תפוחי עץ ירוקים וחמצמצים חתוכים לקוביות קטנטנות

חצי כפית קינמון

8 עוגיות לוטוס או  בסקוויטים רגילים מפוררים (שימו בשקית ופוררו עם פטיש שניצלים)

12 תבניות מאפינס

לחמם תנור ל 180 מעלות

לשים בקערה ביצים וסוכר ולטרוף היטב. להוסיף שמן ולטרוף שוב מס' רגעים.

להוסיף קמח,אבקת אפיה,קינמון ולערבב

להוסיף את התפוחים ולערבב עד הטמעתם בבלילה.

לצקת  מהבלילה עד 3/4 גובה לכל תבנית

מעל כל מאפינס לפזר פירורי לוטוס

לאפות כ -20 דקות ולבדוק עם קיסם שהמאפינס מוכנים

לקרר ולפזר אבקת סוכר.

לשמור בכלי אטום, הטעם אף משתפר כעבור יום.

מאפינס קרוב

לעוד רגעים של שקט הכינו גם מאפינס קפה

או מאפינס שוקולד והפתעה

שלוש מאפינס