מאפינס שיבולת שועל, בננות וחמאת בוטנים

מאפינס שמכינים את הבלילה שלהם בשניות בבלנדר מרכיבים בריאים למדי. נהדרים כארוחת בוקר או חטיף לאחר הצהריים

IMG_20170623_183503_832a

דירת המטורללת, בוקר.

הוד ישנוניותה ל׳ מתארגנת לבית הספר.

בתפריט, הוויכוח הקבוע – האם סוכריה היא ארוחת בוקר או לא.

אני מכריזה שלא.

קולות מלחמה בפתח, או לפחות איזה ויכוח קולני.

היא עדיין בפיג׳מה.

לא, עכשיו זה לא הזמן לצפות בטלוויזיה.

למה בשם אלוהי הסנדוויצ'ים ניהלנו אתמול בלילה דיון שלם על מה למרוח לך בכריך אם את משנה את דעתך עכשיו?

כן, את בדרך להיות אייקון אופנה, וכן, ברור שחולצת בית הספר שלך עם מכנסי הפיג׳מה בעיטור מטריות ולבבות זה הכי מהמם שיש אבל את לא הולכת ככה לבית הספר!!

לא, עכשיו זה לא הזמן לשחק עם התגלמות השטן עלי אדמות (אחת מתוך שני כלבי הבית שמחריבה כל חלקה טובה בדירה).

יופי, את לבושה, המשימה הוכתרה בהצלחה.

אין זמן לארוחת בוקר.

קחי מאפין לדרך בשביל זה הם קיימים.

IMG_20170623_184453_551a

מאפינס שלא דורשים אפילו קערה ובה הבלנדר הופך להיות החבר הכי טוב שלך משכבר הימים, כי למי יש כח לערבב רטובים ויבשים בנפרד, לאחד אותם, ללכלך מספר קערות וכלים שונים שגם צריך לשטוף אחר כך, ובאופן כללי להתאמץ יותר מדי.

IMG_20170623_185340_741a

את כל המצרכים זורקים לתוך הבלנדר, מעבדים כדקה שתיים ולכן רצוי שיהיה זה בלנדר חזק וטוב.

DSC_0905a

בכלל, בתקופה האחרונה הבלנדר הפך להיות המכשיר החשמלי הכי שימושי ופעיל אצלי במטבח, משייקים ומרקים קרים ואף חמים, דרך מאפינס בלנדר לארוחת בוקר וכלה בקוקטיילים.

לא בא לכם מאפינס, השתמשו באותה הבלילה כדי להכין פנקייקס.

DSC_0903a

 מאפינס שיבולת שועל, בננות וחמאת בוטנים (12 מאפינס):

המצרכים:

1/4 כוס חלב שקדים / קשיו קנוי או ביתי

2 ביצים

2 בננות בשלות

1/4 2 כוסות שיבולת שועל אורגנית (לא אינסטנט)

1/2 כוס סירופ מייפל אורגני

1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה

1 כף תמצית וניל

1 כפית קינמון

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1/2-3/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות ומסדרים עטרות נייר בתבנית מאפינס.

מוסיפים את כל המצרכים, פרט לשוקולד צ'יפס, לבלנדר. חומרים רטובים קודם ואז יבשים.

מעבדים במשך כדקה עד לקבלת בלילה חלקה.

מוסיפים שוקולד צ'יפס (שומרים כרבע מהכמות כדי לפזר מעל המאפינס) ומערבבים בקצרה ידנית לפיזור אחיד.

מחלקים את הבלילה באופן שווה בין השקעים עד לשלושת רבעי גובה השקע.

אופים 20-24 דקות (בודקים כבר אחרי 20 דקות) עד שהמאפינס זהובים ושיפוד שמוחדר למרכז יוצא נקי.

מצננים את המאפינס 10-15 דקות ומגישים.

שומרים את המאפינס בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.

IMG_20170623_184755_991a

 

IMG_20170623_183701_908a