מאפינס קפה

בחורה עם מחשב נייד

מאפינס. עיון בקטגורית המתכונים בבלוג שלי יכולה לגלות את חיבתי היתרה למאפינס.

יש בקטנים קטנים האלה משהו כייפי ומיוחד. הן בצורת ההכנה וההגשה והן ובעיקר ביכולת לשלב אינסוף אפשרויות וטעמים.

מגש אחד של מאפינס יכול להכיל 12 סוגים שונים של תוספות כאלה ואחרות.

וכמובן שיש מאפינס מלוחים,וכאלה מבצק עלים או שמרים. כאמור אינסוף אפשרויות.

הפעם שילבתי את אהבתי לטעם הקפה. לא חזק במיוחד ועדיין עם ארומה נעימה וטעם עדין של קפה.

תכינו אותן,ליד הכינו לעצמכם כוס קפה חמה וטובה (נו טוב,אפשר גם תה:)  ) ונתחיל שבוע שכולו מתוק.

1כוס קמח

1 כוס סוכר

1 אבקת אפיה

2 כפות שטוחות נס קפה (לא מגורען)

1/4 כוס שמן

1/2 כוס נס קפה מוכן ומצונן. (כפית שטוחה נס קפה ולמלא חצי כוס מיים רותחים לערבב ולצנן. בלי חלב ובלי סוכר)

1 ביצה

1 סוכר וניל

לחמם מראש תנור לחום בינוני 180 מעלות.

לערבב יחד את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, נס קפה וסוכר וניל.

בקערה נפרדת לטרוף את הביצה, להוסיף את חצי כוס נס קפה והשמן.

להוסיף את תערובת החומרים הנוזליים אל החומרים היבשים. לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

בתבנית מאפינס להניח עטרות נייר ולמלא כל שקע עד 3/4 גובה.

ניתן לפזר מעל מעט שוקולד צ'יפס או שבבי אגוזים או למי שאוהב מרירות לפזר כמות קטנטנה של גרגירי נס קפה. (מהמגורען)

לאפות כ- 20-15 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.