כמה פעמים אפשר לאכול סתם סלט ירקות, חביתה, לחם וגבינות לארוחת ערב ? מידי פעם אני חייבת לשדרג את הארוחה וגם לשמור שלא תהיה משמינה, אז הכנתי ארוחת שלמה על בסיס סקיני פסטה.
מאפינס קישואים וסקיני פסטה
מצרכים:
4 קישואים גדולים קלופים ומגורדים גס על פומפייה או במעבד מזון
3 בצל ירוק קצוץ
1 חבילה סקיני פסטה אורז שטוף ומסונן
1 קופסה גבינה לבנה
2 ביצים
80 גרם גבינת חמד 5% מגורדת על פומפייה גסה
פלפל שחור ומעט מלח
ספריי שמן או חמאה מומסת – לשימון תבניות השקעים
אופן ההכנה:
1. שמים את הקישואים המגורדים על מסננת ולוחצים עליהם עם כף להוצאת הנוזלים (אפשר גם לסחוט אותם בין2 כפות הידיים).
2. מערבבים בקערה את כל המצרכים.
3. משמנים תבניות שקעים בספריי שמן או בחמאה מומסת.
4. ממלאים את השקעים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ-40-45דקות עד שפני המאפינס מזהיבים ויציבים.
5. מניחים להצטנן ומוציאים בזהירות את המאפינס.
סלט עגבניות עם סקיני פסטה
מצרכים:
5 עגבניות קצוצות לקוביות
1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1/2 בצל סגול קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוץ
1 חבילת סקיני פסטה ספגטי שטוף ומסונן
מלח, שמן זית, לימון
15 זיתים מגולענים קצוצים דק
אופן ההכנה:
1. שמים את הסקיני פסטה על קרש חיתוך וחותכים את ל-4 (שהספגטי יהיה קצר).
2. מערבבים את כל המצרכים בקערה ומגישים.